joi, 11 iulie 2013

Trufe rafinate în sos de portocale

Pregătire: 40 minute 
Preparare: 20 minute 
Dificultate: medie 
Calorii: 908

Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru trufe:

150 g ciocolată menaj 
150 g ciocolată cu lapte
1 gălbenuş
100 g pricomigdale 
400 ml smântână dulce 
35 g zahăr 
10 g gelatină

Pentru sosul de portocale:

3 linguri gem de portocale
2 linguri apă
2 linguri lichior de portocale

Pentru decor: 

migdale



      Mărunţeşte cele două tipuri de ciocolată, pune-le într-o crăticioară şi topeşte-le la bain-marie, amestecând cu o lingură de lemn.

      1. Separat, bate gălbenuşul cu zahărul până când obţii o compoziţie spumoasă şi deschisă la culoare. Când ciocolata s-a topit, adaugă gelatina înmuiată în apă (foto 1) şi stoarsă, apoi amestecă. Toarnă treptat ciocolata peste oul bătut, pune pricomigdalele sfărâmate şi omogenizează compoziţia.

      2. Bate smântână şi când s-a întărit încorporeaz-o în compoziţia de ciocolată, amestecând uşor cu o lingură de lemn. Pune vasuLcel puţin 2-3 ore în frigider, ca să se întărească compoziţia.

      3. Toarnă într-o crăticioară gemul, apa şi lichiorul. Pune crăticioara pe foc mic şi lasă 2 minute să se răcească.

      4. Scoate compoziţia de trufe din frigider şi formează biluţe cu ajutorul unei cupe de îngheţată. Tavăleşte-le prin migdale tocate mărunt, insistând ca să adere bine (foto 2). Pune trufele pe farfurii, toarnă puţin sos de portocale şi serveşte-le imediat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu