Pregătire: 10 minute
Preparare: 35 minute
Dificultate: mică
Calorii: 459
Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru tarta:
100 g ciocolată menaj
140 g migdale
120 g zahăr
100 g unt
3 ouă
1 lingură ulei
1 lingură pesmet
Fentru decor:
zahăr pudra
Topeşte ciocolată într-o crăticioara, adaugă untul, zahărul (foto 1) şi migdalele decojite şi măcinate (foto 2). Freacă bine compoziţia şi las-o să se răcească.
1. Adaugă gălbenuşurile. Bate albuşurile spumă şi în-corporeaza-le treptat şi uşor în compoziţia de ciocolată (foto 3).
2. Unge şi presară cu pesmet o formă rotundă cu fun-dul detaşabil şi toarnă în ea compoziţia obţinută. Coace-o 35 de minute la 180° C.
3. Scoate tarta din formă, las-o să se răcească, presar-o cu zahăr pudra şi serveşte-o.
Preparare: 35 minute
Dificultate: mică
Calorii: 459
Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru tarta:
100 g ciocolată menaj
140 g migdale
120 g zahăr
100 g unt
3 ouă
1 lingură ulei
1 lingură pesmet
Fentru decor:
zahăr pudra
Topeşte ciocolată într-o crăticioara, adaugă untul, zahărul (foto 1) şi migdalele decojite şi măcinate (foto 2). Freacă bine compoziţia şi las-o să se răcească.
1. Adaugă gălbenuşurile. Bate albuşurile spumă şi în-corporeaza-le treptat şi uşor în compoziţia de ciocolată (foto 3).
2. Unge şi presară cu pesmet o formă rotundă cu fun-dul detaşabil şi toarnă în ea compoziţia obţinută. Coace-o 35 de minute la 180° C.
3. Scoate tarta din formă, las-o să se răcească, presar-o cu zahăr pudra şi serveşte-o.
Untul este un aliment gras tipic zonei de nord a Europei? Este cunoscut de la sfârşitul perioadei antice, însă românii ll foloseau că alifie pentru vindecarea cicatricelor. Răspândirea untuluişi intrarea să în uzul alimentar a avut loc în urmă invaziilor popoarelor barbare şi a cuceririi normande.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu