marți, 2 iulie 2013

Tarta cu migdale şi ciocolată


Pregătire: 10 minute 
Preparare: 35 minute 
Dificultate: mică 
Calorii: 459 


Ingrediente pentru 6 persoane 

Pentru tarta: 

100 g ciocolată menaj 
140 g migdale 
120 g zahăr 
100 g unt 
3 ouă 
1 lingură ulei 
1 lingură pesmet 

Fentru decor: 

zahăr pudra 


     Topeşte ciocolată într-o crăticioara, adaugă untul, zahărul (foto 1) şi migdalele decojite şi măcinate (foto 2). Freacă bine compoziţia şi las-o să se răcească. 

     1. Adaugă gălbenuşurile. Bate albuşurile spumă şi în-corporeaza-le treptat şi uşor în compoziţia de ciocolată (foto 3). 

     2. Unge şi presară cu pesmet o formă rotundă cu fun-dul detaşabil şi toarnă în ea compoziţia obţinută. Coace-o 35 de minute la 180° C. 

     3. Scoate tarta din formă, las-o să se răcească, presar-o cu zahăr pudra şi serveşte-o.  

                                                                                                                              



          Ştiai că... 
     Untul este un aliment gras tipic zonei de nord a Europei? Este cunoscut de la sfârşitul perioadei antice, însă românii ll foloseau că alifie pentru vindecarea cicatricelor. Răspândirea untuluişi intrarea să în uzul alimentar a avut loc în urmă invaziilor popoarelor barbare şi a cuceririi normande.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu