Pregătire: 30 minute
Dificultate: mică
Calorii: 370
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Pentru semifreddo:
4 gălbenuşuri
500 ml smântână dulce
60 g zahăr
100 g nuga
80 g ciocolată menaj
30 g alune de pădure
Bate foarte bine, cu un tel mic, gălbenuşurile cu zahărul. Separat, bate smântână şi încorporeaz-o în gălbenuşurile bătute, amestecând uşor până la obţinerea unei creme omogene.
1. Taie nuga în felii subţiri (foto 1) şi ciocolata bucăţi mai mari (foto 2), apoi adaugă-le în compoziţia cu gălbenuşuri.
2. împrăştie pe fundul unei forme dreptunghiulare alunele prăjite şi tocate, toarnă compoziţia şi pune-o în congelator cel puţin 4 ore înainte de a o servi.
3. Scoate preparatul din formă, taie-l bucăţi dreptunghiulare şi, dacă doreşti, serveşte cu un sos preparat din ciocolată topită la bain-marie, diluată cu lapte şi smântână bătută foarte puţin.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu