miercuri, 3 iulie 2013

Semifreddo cu ciocolată şi nuga


Pregătire: 30 minute 
Dificultate: mică 
Calorii: 370

Ingrediente pentru 4-6 persoane 
Pentru semifreddo:

4 gălbenuşuri
500 ml smântână dulce
60 g zahăr
100 g nuga
80 g ciocolată menaj
30 g alune de pădure






       Bate foarte bine, cu un tel mic, gălbenuşurile cu zahărul. Separat, bate smântână şi încorporeaz-o în gălbenuşurile bătute, amestecând uşor până la obţinerea unei creme omogene.

      1. Taie nuga în felii subţiri (foto 1) şi ciocolata bucăţi mai mari (foto 2), apoi adaugă-le în compoziţia cu gălbenuşuri.

      2. împrăştie pe fundul unei forme dreptunghiulare alunele prăjite şi tocate, toarnă compoziţia şi pune-o în congelator cel puţin 4 ore înainte de a o servi.

      3. Scoate preparatul din formă, taie-l bucăţi dreptunghiulare şi, dacă doreşti, serveşte cu un sos preparat din ciocolată topită la bain-marie, diluată cu lapte şi smântână bătută foarte puţin.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu