joi, 4 iulie 2013

Tort cu martipan si ciocolata



Ingrediente  pentru 6-8 persoane
Pentru aluat:

Delicatesa cu martipan si ciocolata3/5 dintr-un cub de margarina (150g)
3/5 pahar cu zahar (150g)
5 oua
150g ciocolata rasa
250g alune de pamant
200g martipan
500g cirese congelate
2 linguri de amidon

Pentru topping:

100g de ciocolata neagra
1/2 pahar cu smantana 30%

     1.  Separati galbenusurile de albus. Amestecati zaharul cu margarina, adaugand galbenusurile separat, apoi ciocolata, nucile si martipanul ras.


     2. Bateti albusurile spuma si amestecati usor cu aluatul folosindu-va de o lingura. Ungeti tava cu diametrul de 24 cm cu margarina si apoi presarati pesmet.

     3. Scurgeti ciresele de sirop si impartiti cantitatea in jumatate. Presarati o jumatate din cantitate cu faina de cartofi/ amidon  si amestecati bine. Pastrati a doua jumatate pentru a decora prajitura.

    4. Asezati aluatul in forma si acoperiti-l cu ciresele presarate cu faina. Presati-le usor in aluat. Puneti aluatul in cuptorul incalzit in prealabil la 180°C si lasati-l la copt timp de aproximativ 40 de minute. Dupa coacere, lasati-l sa se raceasca.

    5. Turnati smantana in cratita si adaugati bucatelele de ciocolata. Puneti-le in a doua cratita umpluta cu apa si lasati-le sa se dizolve intr-o baie de apa pana cand devin un amestec omogen si dens.

     6. Acoperiti blatul racit cu restul de cirese si turnati apoi topping-ul de ciocolata. Asteptati pana cand toppingul se intareste putin.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu