Ingrediente pentru 6-8 persoane
Pentru aluat:
3/5 dintr-un cub de margarina (150g)
3/5 pahar cu zahar (150g)
5 oua
150g ciocolata rasa
250g alune de pamant
200g martipan
500g cirese congelate
2 linguri de amidon
Pentru topping:
100g de ciocolata neagra
1/2 pahar cu smantana 30%
1. Separati galbenusurile de albus. Amestecati zaharul cu margarina, adaugand galbenusurile separat, apoi ciocolata, nucile si martipanul ras.
2. Bateti albusurile spuma si amestecati usor cu aluatul folosindu-va de o lingura. Ungeti tava cu diametrul de 24 cm cu margarina si apoi presarati pesmet.
3. Scurgeti ciresele de sirop si impartiti cantitatea in jumatate. Presarati o jumatate din cantitate cu faina de cartofi/ amidon si amestecati bine. Pastrati a doua jumatate pentru a decora prajitura.
4. Asezati aluatul in forma si acoperiti-l cu ciresele presarate cu faina. Presati-le usor in aluat. Puneti aluatul in cuptorul incalzit in prealabil la 180°C si lasati-l la copt timp de aproximativ 40 de minute. Dupa coacere, lasati-l sa se raceasca.
5. Turnati smantana in cratita si adaugati bucatelele de ciocolata. Puneti-le in a doua cratita umpluta cu apa si lasati-le sa se dizolve intr-o baie de apa pana cand devin un amestec omogen si dens.
6. Acoperiti blatul racit cu restul de cirese si turnati apoi topping-ul de ciocolata. Asteptati pana cand toppingul se intareste putin.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu