marți, 2 iulie 2013

Tort cu alune si cappuccino


Pregatire: 15 minute 
Preparare: 50 minute 
Dificultate: mica 
Calorii: 656


Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru tort:

300 g alune 
300 g ciocolată menaj 
200 g zahăr 
100 g unt 
5 ouă 
3 linguri amidon 
1 ceaşcă de cafea 
1 plic praf de copt 
2 plicuri zahăr vanilat 

Pentru cappucino:

100 ml lapte 1 ceaşcă de cafea

Într-un castron, amestecă zahărul, ouăle, alunele tocate (foto 1) şi 1 ceaşcă de cafea. 

     1. Topeşte la bain-marie ciocolată şi untul şi toarnă-le peste compoziţia de ouă, amestecând continuu. 


     2. Încorporează praful de copt, zahărul vanilat şi amido-nul. Amestecă uşor până când obţii o compoziţie omogenă, toarn-o într-o formă rotundă de tort şi coace-o 50 de minute la 180° C. 


     3. Prepară cappuccino din laptele cald şi cafea. Bate ames-tecul cu un tel sau în dispozitivul de preparat cappuccino pentru a obţine o crema de lapte (foto 2). Serveşte tortul însoţit de cappuccino cald. 

Stiai că... 
     Există multe legende despre originea cafelei? Cea mai cunoscută este aceea care ne spune că un păzitor de capre yemenit, pe nume Klialdi, a observat cum caprele şi cămilele sale deveneau neastâmpărate şi energice după ce mâncau fructele roşii ale unor arbuşti ce creşteau în sălbăticie. Mirat, Klialdi a dus aceste fructe la o mănăstire din apropiere, unde un călugăr le-a fiert în apă, obţinând un lichid amar, dar aromat, foarte stimulator, care alungă oboseală, lăsându-i astfel mai mult timp pentru rugăciuni.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu