Preparare: 50 minute
Dificultate: mica
Calorii: 656
Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru tort:
300 g alune
300 g ciocolată menaj
200 g zahăr
100 g unt
5 ouă
3 linguri amidon
1 ceaşcă de cafea
1 plic praf de copt
2 plicuri zahăr vanilat
Pentru cappucino:
100 ml lapte 1 ceaşcă de cafea
Într-un castron, amestecă zahărul, ouăle, alunele tocate (foto 1) şi 1 ceaşcă de cafea.
1. Topeşte la bain-marie ciocolată şi untul şi toarnă-le peste compoziţia de ouă, amestecând continuu.
3. Prepară cappuccino din laptele cald şi cafea. Bate ames-tecul cu un tel sau în dispozitivul de preparat cappuccino pentru a obţine o crema de lapte (foto 2). Serveşte tortul însoţit de cappuccino cald.
Există multe legende despre originea cafelei? Cea mai cunoscută este aceea care ne spune că un păzitor de capre yemenit, pe nume Klialdi, a observat cum caprele şi cămilele sale deveneau neastâmpărate şi energice după ce mâncau fructele roşii ale unor arbuşti ce creşteau în sălbăticie. Mirat, Klialdi a dus aceste fructe la o mănăstire din apropiere, unde un călugăr le-a fiert în apă, obţinând un lichid amar, dar aromat, foarte stimulator, care alungă oboseală, lăsându-i astfel mai mult timp pentru rugăciuni.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu