joi, 11 iulie 2013

Tarte cu ciocolata si migdale

Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru aluat:

300 g faina alba „000“
3 linguri ulei de porumb 
3 linguri malt 
1/2 plic praf de copt 
suc de mere

Pentru crema:

250 ml lapte de orez
30 g migdale
30 g amidon de porumb
2 linguri cacao neagra
3 linguri malt de grâu 
1 pastaie de vanilie 
sare

Pentru decor: 

migdale prajite


         Framânta faina cu uleiul de porumb, maltul si praful de copt. Adauga treptat suc de mere (foto 1) pâna când obtii un aluat omogen.

     1. întinde o foaie de aluat, decupeaza din ea discuri si îmbraca cu ele interiorul a 4 forme mici de tarte, unse în prealabil cu ulei si tapetate cu faina (foto 2). înteapa aluatul de pe fundul lor cu furculita si coace-le 20-25 de minute la 180° C. Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca complet.

     2. Prajeste si toaca migdalele curatate de pielita. încalzeste laptele de orez împreuna cu un praf de sare si cu vanilia.

     3. Pune cacaua, maltul si amidonul de porumb cu putina apa rece, apoi toarna-le în laptele de orez, amestecând cu telul. Fierbe-le câteva minute, pâna când compozitia începe sa se îngroase, ia vasul de pe foc si lasa la racit.


     4. Umple tartele coapte si racite cu crema de ciocolata si decoreaza-le cu felii de migdale prajite.

        Sugestie ...


Poti înlocui laptele de orez cu lapte de migdale, de ovaz, de soia sau lapte de orez vanilat.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu