Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru aluat:
300 g faina alba „000“
3 linguri ulei de porumb
3 linguri malt
1/2 plic praf de copt
suc de mere
Pentru crema:
250 ml lapte de orez
30 g migdale
30 g amidon de porumb
2 linguri cacao neagra
3 linguri malt de grâu
1 pastaie de vanilie
sare
Pentru decor:
migdale prajite
Framânta faina cu uleiul de porumb, maltul si praful de copt. Adauga treptat suc de mere (foto 1) pâna când obtii un aluat omogen.
1. întinde o foaie de aluat, decupeaza din ea discuri si îmbraca cu ele interiorul a 4 forme mici de tarte, unse în prealabil cu ulei si tapetate cu faina (foto 2). înteapa aluatul de pe fundul lor cu furculita si coace-le 20-25 de minute la 180° C. Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca complet.
2. Prajeste si toaca migdalele curatate de pielita. încalzeste laptele de orez împreuna cu un praf de sare si cu vanilia.
3. Pune cacaua, maltul si amidonul de porumb cu putina apa rece, apoi toarna-le în laptele de orez, amestecând cu telul. Fierbe-le câteva minute, pâna când compozitia începe sa se îngroase, ia vasul de pe foc si lasa la racit.
4. Umple tartele coapte si racite cu crema de ciocolata si decoreaza-le cu felii de migdale prajite.
Sugestie ...
Poti înlocui laptele de orez cu lapte de migdale, de ovaz, de soia sau lapte de orez vanilat.
Bookmarks
Arhiva
-
▼
2013
(64)
-
▼
iulie
(64)
- Minitarte de ciocolată cu sos de citrice
- Sufleu de ciocolată cu rom
- Trufe rafinate în sos de portocale
- Minisufleuri cu ciocolată
- Trufe de ciocolată şi fructe uscate
- Tortuleţe Paradis cu glazură de ciocolată
- Capricii de ciocolata alba cu fistic si nuci
- Pungute cu vanilie si ciocolata
- Tarte cu ciocolata si migdale
- Tort de ciocolata
- Profiterol cu ciocolata si crema de zmeura
- Briose de ciocolata si dovleac
- Panna cotta cu ciocolata si cafea
- Tort cu capsune si crema
- Tort cu piersici şi ciocolată
- Profiterol
- Tort festiv cu visine
- Prajitura de ciocolata
- Tort cu martipan si ciocolata
- Desert din panettone cu bulgăraşi de nuga, nucă de...
- Clătite de cafea cu alune şi ciocolată
- Budincă de ciocolată cu pere
- Spumă de ricotta cu cacao
- Napolitane de scorţişoară cu spumă de ciocolată ş...
- Budincă de ciocolată albă cu sos de cafea
- Semifreddo cu ciocolată şi nuga
- Budincă de ciocolată cu sos de rom
- Tort cu ciocolata, vanilie si portocale
- Tort cu ciocolata si capsuni
- Tort cu portocale si piscoturi
- Semifreddo de orez cu sos de ciocolată
- Cupe cu spumă de castane, îngheţată de caramel şi ...
- Timbale de orez cu procomigdale
- Pere cu sos zabaion
- Spumă de ciocolată cu căpşuni
- Sufleu în casetă de ciocolată şi pere
- Cupe de Chantilly şi fursecuri cu ciocolată
- Prăjitură glazurată din panettone
- Crema de orez integral cu mere si ciocolata
- Tort cu ciocolată, vin roşu şi scorţişoară
- Millefeuille de panettone cu sos de ciocolată şi C...
- Tort glazurat cu ciocolată
- Ciocolata in bucatatrie
- Tipuri de ciocolata; Ciocolata in alimentatie
- Tort cu alune si cappuccino
- Tarta cu migdale şi ciocolată
- Chec de ciocolată cu ricotta
- Tarta de cacao cu aromă de migdale
- Delicii cu pere şi ciocolată
- Tarta cu pricomigdale şi dovleac
- „Salam" glazurat din cozonac şi seminţe de pin
- Tortuleţ de ciocolată şi banane, cu aromă de scor...
- Prăjitură de ciocolată cu migdale
- Tort negru cu cacao şi cafea
- Tort imperial cu ciocolată
- Tort de ciocolată cu portocale
- Tortul mileniului
- Tartă cu alune
- Prăjitură de ciocolată cu ricotta şi stafide
- Tortuleţe cu cremă de mascarpone
- Tort de ciocolată cu cremă de smântână
- Prăjitură cu lapte, migdale şi ciocolată
- Tort Sacher clasic
- NAŞTEREA CIOCOLATEI, ÎNTRE ISTORIE ŞI LEGENDĂ
-
▼
iulie
(64)
Profilul meu
Featured Posts
joi, 11 iulie 2013
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu