marți, 2 iulie 2013

Millefeuille de panettone cu sos de ciocolată şi Cointreau

Pregătire: 30 minute 
Preparare: 5 minute 
Dificultate: medie 
Calorii: 720


Ingrediente pentru 8-10 persoane 
Pentru millefeuille:

1 panettone

Pentru cremă:

50 ml lichior Cointreau
1 l lapte
100 g ciocolată menaj
250 g zahăr
80 g faină albă „000“
6 gălbenuşuri 
1/2 baton de vanilie

Pentru decor:

200 g zahăr 
50 g fulgi de migdale 
4 albuşuri 
1 plic zahăr vanilat

         Toarnă laptele într-o crăticioară, adaugă vanilia, jumătate din cantitatea de zahăr şi pune-le la fiert. Amestecă gălbenuşurile cu zahărul rămas, adaugă faina şi toarnă laptele fierbinte. Lasă totul să fiarbă 2 minute, amestecând continuu.

     1. Pune într-o crăticioară ciocolata topită (foto 1) şi 3/4 din crema obţinută anterior şi amestecă uşor. Adaugă lichiorul şi amestecă.

     2. Taie discuri de panettone cu grosimea de 1 cm. Pune crema într-un poş şi distribuie câte puţină pe discurile de panettone (foto 2), mai puţin pe unu. Aşază discurile unul peste altul şi deasupra pune-1 pe cel fără cremă.

     3. Bate albuşurile spumă tare, adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi continuă să baţi încă 1 minut. Umple cu această compoziţie un alt poş şi acoperă cu ea prăjitura (foto 3-4).

    4. Presară fulgii de migdale deasupra şi pune prăjitura 2-3 minute sub grilul din cuptor, până când începe să se rumenească uşor la suprafaţă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu