Pregătire: 15 minute
Preparare: 45 minute
Dificultate: mică
Calorii: 585
Ingrediente pentru 8 persoane
Pentru tort:
300 g ciocolată menaj
250 g unt
100 g migdale
150 g făină albă „000“
5 ouă
4 linguri zahăr
1 plic drojdie uscată
Pentru glazură:
125 g ciocolată menaj
100 ml smântână dulce
1. Bate ouăle cu zahărul până când obţii o compoziţie spumoasă (foto 1). Adaugă migdalele tocate (foto 2), făină (foto 3), drojdia şi compoziţia de ciocolată cu unt, apoi amestecă bine toateingredientele. Toarn-o într-o formă de tort unsă şi tapetata şi coace-o 45 de minute la 160° C. Lasă tortul să se răcească, apoi scoate-l din formă.
2. Incălzeşte smântână, adaugă ciocolată rasă şi amestecă până când ciocolată s-a topit. Glazurează tortul cu această compoziţie şi serveşte-1.
Sugestie
Poţi pregăti o glazură mai bogată fierbând 50 ml de apă cu 50 g de zahăr. După 1 minut, toarnă 50 ml de smântână dulce, pune pe foc până începe să dea în clocot, adaugă 70 g de ciocolată menaj şi amestecă bine.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu