marți, 2 iulie 2013

Tort glazurat cu ciocolată



Pregătire: 15 minute 
Preparare: 45 minute 
Dificultate: mică 
Calorii: 585 


Ingrediente pentru 8 persoane 
Pentru tort: 

300 g ciocolată menaj 
250 g unt 
100 g migdale 
150 g făină albă „000“ 
5 ouă 
4 linguri zahăr 
1 plic drojdie uscată 

Pentru glazură: 

125 g ciocolată menaj 
100 ml smântână dulce 



      Rupe ciocolată bucăţi şi topeşte-o într-o crăticioara, împreună cu untul, până când obţii o compoziţie netedă. Ia-o de pe foc şi las-o să se răcorească. 

     1. Bate ouăle cu zahărul până când obţii o compoziţie spumoasă (foto 1). Adaugă migdalele tocate (foto 2), făină (foto 3), drojdia şi compoziţia de ciocolată cu unt, apoi amestecă bine toateingredientele. Toarn-o într-o formă de tort unsă şi tapetata şi coace-o 45 de minute la 160° C. Lasă tortul să se răcească, apoi scoate-l din formă. 

     2. Incălzeşte smântână, adaugă ciocolată rasă şi amestecă până când ciocolată s-a topit. Glazurează tortul cu această compoziţie şi serveşte-1. 
          Sugestie 
     Poţi pregăti o glazură mai bogată fierbând 50 ml de apă cu 50 g de zahăr. După 1 minut, toarnă 50 ml de smântână dulce, pune pe foc până începe să dea în clocot, adaugă 70 g de ciocolată menaj şi amestecă bine. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu