marți, 2 iulie 2013

Prăjitură glazurată din panettone


Pregătire: 40 minute 
Preparare: 20 minute 
Dificultate: mică 
Calorii: 635

Ingrediente pentru 6 persoane


Pentru prajitura:

3 felii de panettone 
300 g ciocolată menaj 
40 ml smântână dulce
250 g ciocolată albă 
150 ml smântână dulce 
2 folii de gelatină 
2 albuşuri 
5 linguri rom alb 
2 linguri zahăr 
1 lime
sare

Pentru decor:

50 g zahăr brun 
100 ml rom negru 
coajă de lime

Încălzeşte smântână pentru prăjitură şi topeşte în ea ciocolata, las-o să se răcească şi glazurează cu ea feliile de panettone (foto 1).

1. In timpul în care glazura se întăreşte, înmoaie gelatina în apă rece şi topeşte ciocolata albă la bain-marie. Bate smântână şi încorporeaz-o în ciocolata călduţă, apoi adaugă gelatina stoarsă, romul şi coaja rasă de lime.

2. Bate albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adaugă zahărul şi continuă să baţi încă 1 minut. încorporează albuşurile în compoziţia obţinută mai înainte, amestecând de jos în sus, apoi pune-o în frigider să se odihnească 4 ore.

3. Caramelizează bananele tăiate rondele cu zahărul brun (foto 2) şi romul.

4. Serveşte prăjitura aşezată pe un pat de rondele de banană caramelizate, cu bulgăraşi de spumă de ciocolată albă deasupra şi decorată, după gust, cu coajă de lime.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu