Pregătire: 50 minute
Preparare: 35 minute
Dificultate: medie
Calorii: 854
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Pentru blat:
150 g faină albă „000“
90 g unt
75 g zahăr
30 g amidon
7 gălbenuşuri
5 albuşuri
20 g cacao neagră
2 linguriţe drojdie uscată
Pentru crema:
500 ml smântână dulce
150 g ciocolată menaj
Pentru sirop:
250 ml smântână dulce;
40 ml lichior Grand Marnier
25 g zahăr
25 ml apă, 2 portocale
1 plic zahăr vanilat
12 fursecuri cu ciocolată
2 linguri cacao
1 lingura gură zahăr pudră
Pune smântână la fiert, dar fară să dea în clocot, rade ciocolata în ea, amestecă bine si las-o să se răcească o noapte în frigider.
1. Freacă gălbenuşurile cu 50 g de zahăr. Bate albuşurile cu zahărul rămas şi încorporează-le uşor în gălbenuşuri. Amestecă faina cu amidonul, drojdia si cacaua, apoi cerne-le peste compoziţia de ouă şi toarnă untul topit, amestecând bine. Toarnă compoziţia într-o formă de tort şi coace-o 30-35 de minute la 175° C. Lasă blatul să se răcească şi taie-1 în trei pe orizontală (foto 1).
2. Cojeşte portocalele şi desfa-le felii, apoi taie-le bucăţele. Pune la fiert apa cu zahărul, apoi adaugă lichiorul Grand Marnier şi bucăţelele de portocală. Lasă pe foc 2 minute. Scoate şi scurge bucăţile de portocală, păstrând siropul în care au fiert, şi adaugă-le în smântână bătută cu zahărul vanilat.
3. Pune foaia de la baza blatului pe un platou, stropeşte-1 cu jumătate din cantitatea de sirop (foto 2) şi unge-1 cu jumătate din crema de smântână (foto 3). Acoperă cu al doilea disc de blat, pune crema rămasă şi acoperă cu ultimul disc. ,
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu