marți, 2 iulie 2013

Tort Sacher clasic

Pregătire: 1 h 
Preparare: 55 minute
Dificultate: medie 
Calorii: 868

Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru blat:

120 g ciocolată menaj 
300 g gem de caise 
120 g faină albă „000“
120 g unt 
160 g zahăr 
6 ouă
40 g zahăr pudră

Pentru glazură:

375 g ciocolată menaj tabletă sau fulgi
450 g zahăr 
180 ml apă

     Pune într-un castron ciocolata rasă, untul, zahărul pudră, gălbenuşurile şi amestecă bine. Bate albuşurile spumă cu zahărul şi încorporează-le uşor în compoziţia de ciocolată. Adaugă faina cernută şi amestecă.

     1. Imbracă fundul unei forme de tort cu pereţi detaşabili cu hârtie de copt, toarnă compoziţia şi coace-o circa 55 de minute la 180° C. Desfa forma, scoate blatul şi lasă-1 să se răcească. Taie-1 în două pe orizontală. Acoperă prima parte cu gem de caise şi pune cea de-a doua parte. Taie un disc din carton cu aceleaşi dimensiuni ca ale formei, pune-1 pe un grilaj metalic şi aşâză tortul peste el. încălzeşte într-o crăticioară gemul rămas şi întinde-1 peste tort.

     2. Toarnă într|â|crăticioară zahărul şi apa (foto 1) şi pune-le la fiert. Adaugă ciocolata (foto 2) şi lasă până se topeşte, apoi strecoară prin sită.

     3. Toarnă glazura peste tort (foto 3). Când începe să, se solidifice, ridică tortul de pe discul de carton şi aşază-1 pe un platou. Lasă-1 până când se întăreşte complet glazura, apoi taie-l bucăţi şi serveşte-1.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu