joi, 11 iulie 2013

Profiterol cu ciocolata si crema de zmeura


Ingrediente pentru 2 persoane
Pentru profiterol:

6 gogosele (profiterol)

100 ml smântâna dulce 
100 g zmeura 
30 g zahar

Pentru glazura:

100 g ciocolata menaj 
3 linguri smântâna dulce 
30 g granule de zahar

Pentru decor: 

sos de zmeura





       Paseaza zmeura cu zaharul (foto 1). Bate bine 100 ml de smântâna si încorporeaz-o în sosul de zmeura (foto 2) sau, ca alternativa, în 40 g gem de zmeura neîndulcit. Pune compozitia într-un pos si umple gogoselele (foto 3).

     1. Topeste pe foc mic ciocolata rasa împreuna cu 3 linguri de smântâna. Când ciocolata s-a racit, toarn-o peste profiteroluri si presara-le cu granule de zahar.

     2. Pune profiterolurile în frigider pâna le servesti (oricum, nu mai putin de 1 ora). Decoreaza cu câteva picaturi de sos de zmeura.

         Stiai ca...

      Zmeura este un fruct acrisor, de culoare rosie, ce poate fi folosit proaspat sau la prepararea gemurilor, a siropurilor etc.? Este fructul unui arbust peren ce creste în flora spontana, în paduri sau la marginea lor, si face parte din genul Rubus (specia Rubus idaeus)..



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu