joi, 11 iulie 2013

Capricii de ciocolata alba cu fistic si nuci

Pregatire: 25 minute 
Preparare: 10 minute 
Dificultate: mica 
Calorii: 335


Ingrediente pentru 8 persoane
Pentru capricii:

350 g ciocolata alba

60 g fistic 
50 g nuci 
1 pastaie de vanilie

Pentru decor:

nuci
fistic



        Topeste ciocolata la bain-marie, la foc foarte mic (foto 1). Toaca mare, cu cutitul, nucile si fisticul decojit (foto 2) si pune-le în ciocolata topita, amestecând usor (foto 3).

     1. Adauga pastaia de vanilie (foto 4), amesteca bine si lasa compozitia sa se odihneasca câteva minute, pentru a se întrepatrunde aromele. Scoate pastaia de vanilie si umple cu aceasta compozitie forme pentru bomboane, nivelând cu o spatula.

     2. Lasa-le sa se raceasca 1 ora în frigider, apoi scoate-le din forme. Le poti decora cu bucatele de nuci si de fistic.

      Stiai ca...

      Fisticul este originar din Asia? In prezent, este cultivat si în tarile din bazinul medite-raneean, în Statele Unite ale Americii (adus în 1930, din Siria) si în alte parti ale lumii cu un climat adecvat. Cei mai mari producatori de fistic sunt Iran, Statele Unite, Turcia si Siria, urmate la mare distanta de Afganistan, Italia, India, Grecia, Pakistan si Tunisia.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu