Preparare: 40 minute
Dificultate: mică
Calorii: 685
Ingrediente pentru 8 persoane
Pentru tarta:
700 g dovleac
180 g pricomigdale
150 g făină albă „000“
150 g zahăr
2 ouă
2 linguri cacao neagră
50 g unt
1 plic drojdie uscată
1. Când este gata, pasează-1 şi amestecă-1 cu făină (foto 1), zahărul, pricomigdalele sfărâmate (foto 2), gălbenuşurile, cacauă (foto 3), untul topit şi drojdia. Amestecă bine toate ingredientele.
2. Bate albuşurile spumă tare şi incorporeaza-le cu grijă în compoziţia obţinută, amestecând uşor, de jos în sus.
3. Toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt (foto 4) şi coace-o 40 de minute la 190° C. Serveşte tortul după ce s-a răcit complet.
Ştiai că...
Dovleacul este o plantă originară din America de Sud, având caracteristici diferite în funcţie de specie? Cucurbita maximă, (dovleacul turcesc) are fructe foarte mari, rotunde, cu coajă maimult sau mai puţin netedă, în timp ce Cucurbita moscată are fructe alungite, cilindrice, deseori mai umflate la capete.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu