marți, 2 iulie 2013

Tarta cu pricomigdale şi dovleac



Pregătire: 15 minute 
Preparare: 40 minute 
Dificultate: mică 
Calorii: 685


Ingrediente pentru 8 persoane 

Pentru tarta: 

700 g dovleac 
180 g pricomigdale 
150 g făină albă „000“ 
150 g zahăr 
2 ouă 
2 linguri cacao neagră 
50 g unt 
1 plic drojdie uscată 



       Spală dovleacul, curată-l de coajă şi taie-l felii. Fierbe-l la aburi sau coace-l în cuptor (in general, are nevoie de 20 de minute). 


     1. Când este gata, pasează-1 şi amestecă-1 cu făină (foto 1), zahărul, pricomigdalele sfărâmate (foto 2), gălbenuşurile, cacauă (foto 3), untul topit şi drojdia. Amestecă bine toate ingredientele. 

     2. Bate albuşurile spumă tare şi incorporeaza-le cu grijă în compoziţia obţinută, amestecând uşor, de jos în sus. 

     3. Toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt (foto 4) şi coace-o 40 de minute la 190° C. Serveşte tortul după ce s-a răcit complet. 


        Ştiai că... 
     Dovleacul este o plantă originară din America de Sud, având caracteristici diferite în funcţie de specie? Cucurbita maximă, (dovleacul turcesc) are fructe foarte mari, rotunde, cu coajă maimult sau mai puţin netedă, în timp ce Cucurbita moscată are fructe alungite, cilindrice, deseori mai umflate la capete. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu