marți, 2 iulie 2013

Prăjitură de ciocolată cu migdale




Pregătire: 10 minute 
Preparare: 40 minute 
Dificultate: mică 
Calorii: 673 

Ingrediente pentru 6-8 persoane
Pentru prăjitură: 

300 g migdale 
300 g zahăr 200 g unt 
100 g ciocolată menaj 
 7 linguri cacao neagră 

Pentru decor:

zahăr pudra 

     Toacă migdalele şi ciocolată, cu cuţitul, bucăţele mai mici sau mai mari, după gust (foto 1) 



     1. Bate spumă gălbenuşurile cu zahărul, încorporează toate celelalte ingrediente (foto 2), amestecând continuu, apoi adaugă uşor albuşurile bătute spumă, amestecând de jos în sus.. 

     2. Coace prăjitură 40 de minute la 180° C. Scoate-o pe un grătar şi las-o să se răcească (foto 3). Presară zahăr pudra (foto 4), taie-o pătrate şi serveşte-o. 


       Ştiai că... 
     Migdalele sunt un aliment extrem de bogat în elemente nutritive şi energetice? Au un conţinut mare de grăsimi (peste 50%) şi de proteine (15%). De asemenea, este foarte important aportul de vitamine (Bl, B2, PP, provitamină A) şi de minerale (potasiu, fosfor, calciu, sodiu şi fier). Din ele se poate prepară şi o băutură foarte plăcută, laptele de migdale, folosindu-se migdale dulci şi amare, zahăr şi apă de flori de portocal.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu