Pregătire: 10 minute
Preparare: 40 minute
Dificultate: mică
Calorii: 673
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Pentru prăjitură:
300 g migdale
300 g zahăr 200 g unt
100 g ciocolată menaj
7 linguri cacao neagră
Pentru decor:
zahăr pudra
Toacă migdalele şi ciocolată, cu cuţitul, bucăţele mai mici sau mai mari, după gust (foto 1)
2. Coace prăjitură 40 de minute la 180° C. Scoate-o pe un grătar şi las-o să se răcească (foto 3). Presară zahăr pudra (foto 4), taie-o pătrate şi serveşte-o.
Ştiai că...
Migdalele sunt un aliment extrem de bogat în elemente nutritive şi energetice? Au un conţinut mare de grăsimi (peste 50%) şi de proteine (15%). De asemenea, este foarte important aportul de vitamine (Bl, B2, PP, provitamină A) şi de minerale (potasiu, fosfor, calciu, sodiu şi fier). Din ele se poate prepară şi o băutură foarte plăcută, laptele de migdale, folosindu-se migdale dulci şi amare, zahăr şi apă de flori de portocal.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu