Pregătire: 35 minute
Preparare: 40 minute
Dificultate: mică
Calorii: 321
Ingrediente pentru 6 persoane:
Pentru budinca:
130 g ciocolată albă
300 ml lapte
3 ouă
20 g zahăr
15 g amidon
Pentru sos:
150 ml cafea
150 ml lapte
70 g zahăr
10 g amidon
Pentru decor:
30 g ciocolată albă
boabe de cafea
Pentru budincă, desfa amidonul în puţin lapte şi fierbe restul cu zahărul. Ia cratita de pe foc, adaugă ciocolata tăiată bucăţi şi amestecă până când aceasta se topeşte. Lasă să se răcească, încorporează amidonul şi pune vasul din nou pe foc. Fierbe la foc mic, amestecând permanent, până când compoziţia se îngroaşă puţin.
1. Ia cratiţa de pe foc şi încorporează ouăle pe rând (foto 1), amestecând bine cu telul (foto 2) .Unge formele cu unt si umple-le cu compoziţia de ciocolată albă.
2. Ia o tavă, umple-o pe jumătate cu apă şi pune formele în ea. Dă-le la cuptor 30 de minute, la 160° C, apoi scoate-le si lasă-le să se răcească.
3. între timp, toarnă 100 ml de lapte într-o crăticioară şi pune-1 la fiert împreună cu zahărul şi cafeaua. Separat, desfa amidonul în laptele rămas. Când laptele începe să clocoteasca adaugă amidonul şi amestecă permanent cu telul până când sosul se îngroaşă puţin, apoi lasă-1 să se răcorească;
4. Răstoarnă budincile pe farfurii, toarnă sosul de cafea şi decorează-le cu fulgi de ciocolată albă şi cu boabe de cafea.
Bookmarks
Arhiva
-
▼
2013
(64)
-
▼
iulie
(64)
- Minitarte de ciocolată cu sos de citrice
- Sufleu de ciocolată cu rom
- Trufe rafinate în sos de portocale
- Minisufleuri cu ciocolată
- Trufe de ciocolată şi fructe uscate
- Tortuleţe Paradis cu glazură de ciocolată
- Capricii de ciocolata alba cu fistic si nuci
- Pungute cu vanilie si ciocolata
- Tarte cu ciocolata si migdale
- Tort de ciocolata
- Profiterol cu ciocolata si crema de zmeura
- Briose de ciocolata si dovleac
- Panna cotta cu ciocolata si cafea
- Tort cu capsune si crema
- Tort cu piersici şi ciocolată
- Profiterol
- Tort festiv cu visine
- Prajitura de ciocolata
- Tort cu martipan si ciocolata
- Desert din panettone cu bulgăraşi de nuga, nucă de...
- Clătite de cafea cu alune şi ciocolată
- Budincă de ciocolată cu pere
- Spumă de ricotta cu cacao
- Napolitane de scorţişoară cu spumă de ciocolată ş...
- Budincă de ciocolată albă cu sos de cafea
- Semifreddo cu ciocolată şi nuga
- Budincă de ciocolată cu sos de rom
- Tort cu ciocolata, vanilie si portocale
- Tort cu ciocolata si capsuni
- Tort cu portocale si piscoturi
- Semifreddo de orez cu sos de ciocolată
- Cupe cu spumă de castane, îngheţată de caramel şi ...
- Timbale de orez cu procomigdale
- Pere cu sos zabaion
- Spumă de ciocolată cu căpşuni
- Sufleu în casetă de ciocolată şi pere
- Cupe de Chantilly şi fursecuri cu ciocolată
- Prăjitură glazurată din panettone
- Crema de orez integral cu mere si ciocolata
- Tort cu ciocolată, vin roşu şi scorţişoară
- Millefeuille de panettone cu sos de ciocolată şi C...
- Tort glazurat cu ciocolată
- Ciocolata in bucatatrie
- Tipuri de ciocolata; Ciocolata in alimentatie
- Tort cu alune si cappuccino
- Tarta cu migdale şi ciocolată
- Chec de ciocolată cu ricotta
- Tarta de cacao cu aromă de migdale
- Delicii cu pere şi ciocolată
- Tarta cu pricomigdale şi dovleac
- „Salam" glazurat din cozonac şi seminţe de pin
- Tortuleţ de ciocolată şi banane, cu aromă de scor...
- Prăjitură de ciocolată cu migdale
- Tort negru cu cacao şi cafea
- Tort imperial cu ciocolată
- Tort de ciocolată cu portocale
- Tortul mileniului
- Tartă cu alune
- Prăjitură de ciocolată cu ricotta şi stafide
- Tortuleţe cu cremă de mascarpone
- Tort de ciocolată cu cremă de smântână
- Prăjitură cu lapte, migdale şi ciocolată
- Tort Sacher clasic
- NAŞTEREA CIOCOLATEI, ÎNTRE ISTORIE ŞI LEGENDĂ
-
▼
iulie
(64)
Profilul meu
Featured Posts
miercuri, 3 iulie 2013
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu