miercuri, 3 iulie 2013

Budincă de ciocolată albă cu sos de cafea

Pregătire: 35 minute 
Preparare: 40 minute 
Dificultate: mică 
Calorii: 321

Ingrediente pentru 6 persoane:
Pentru budinca:

130 g ciocolată albă 
300 ml lapte 
3 ouă 
20 g zahăr 
15 g amidon

Pentru sos:

150 ml cafea 
150 ml lapte 
70 g zahăr 
10 g amidon

Pentru decor:

30 g ciocolată albă 
boabe de cafea


      Pentru budincă, desfa amidonul în puţin lapte şi fierbe restul cu zahărul. Ia cratita de pe foc, adaugă ciocolata tăiată bucăţi şi amestecă până când aceasta se topeşte. Lasă să se răcească, încorporează amidonul şi pune vasul din nou pe foc. Fierbe la foc mic, amestecând permanent, până când compoziţia se îngroaşă puţin.

     1. Ia cratiţa de pe foc şi încorporează ouăle pe rând (foto 1), amestecând bine cu telul (foto 2) .Unge formele cu unt si umple-le cu compoziţia de ciocolată albă.

     2. Ia o tavă, umple-o pe jumătate cu apă şi pune formele în ea. Dă-le la cuptor 30 de minute, la 160° C, apoi scoate-le si lasă-le să se răcească.

     3. între timp, toarnă 100 ml de lapte într-o crăticioară şi pune-1 la fiert împreună cu zahărul şi cafeaua. Separat, desfa amidonul în laptele rămas. Când laptele începe să clocoteasca adaugă amidonul şi amestecă permanent cu telul până când sosul se îngroaşă puţin, apoi lasă-1 să se răcorească;

      4. Răstoarnă budincile pe farfurii, toarnă sosul de cafea şi decorează-le cu fulgi de ciocolată albă şi cu boabe de cafea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu