Pregătire: 15 minute
Preparare: 10 minute
Calorii: 491
Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru spumă:
250 g ciocolată menaj
150 ml smântână dulce
2 albuşuri
2 linguriţe zahăr
5 linguri rom alb
2 folii gelatină
sare
Pentru decor:
500 g căpşuni
frunzuliţe de mentă
Topeşte ciocolata ruptă bucăţi la bain-marie si las-o
să se răcorească. Bate smântână (foto 1) şi incorporeaz-o în ciocolata călduţă
(foto 2).
1. Adaugă gelatina, înmuiată în prealabil în apă
şi stoarsă, apoi romul.
2. Bate albuşurile spumă cu un praf de sare,
adaugă zahărul şi bate-le încă 1 minut. Incorporează albuşurile în compoziţia
de ciocolată, amestecând uşor de jos în sus.
3. Pune spuma în frigider şi las-o cel putin 4 ore.
Intre timp, taie căpşunile bucăţi (foto 3), pune-le în forme rotunde (foto 4)
şi dă-le la frigider ca să se întărească. .
4.Pune pe farfurii grămăjoare de spumă, decorează cu câte un cilindru de căpşuni şi frunzuliţe de mentă, apoi serveşte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu