miercuri, 3 iulie 2013

Spumă de ciocolată cu căpşuni

Pregătire: 15 minute
Preparare: 10 minute
Dificultate: mică
Calorii: 491

Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru spumă:

250 g ciocolată menaj
150 ml smântână dulce
2 albuşuri
2 linguriţe zahăr
5 linguri rom alb
2 folii gelatină
sare

Pentru decor:

500 g căpşuni
frunzuliţe de mentă

           Topeşte ciocolata ruptă bucăţi la bain-marie si las-o să se răcorească. Bate smân­tână (foto 1) şi incorporeaz-o în ciocolata călduţă (foto 2).
     
        1.  Adaugă gelatina, înmuiată în prealabil în apă şi stoarsă, apoi romul.
     
        2.  Bate albuşurile spumă cu un praf de sare, adaugă zahărul şi bate-le încă 1 minut. Incorporează albuşurile în compoziţia de ciocolată, amestecând uşor de jos în sus.
     
       3.  Pune spuma în frigider şi las-o cel putin 4 ore. Intre timp, taie căpşunile bucăţi (foto 3), pune-le în forme rotunde (foto 4) şi dă-le la frigider ca să se întărească. .

            4.Pune pe farfurii grămăjoare de spumă, decorează cu câte un cilindru de căpşuni şi frunzuliţe de mentă, apoi serveşte.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu