joi, 11 iulie 2013

Tortuleţe Paradis cu glazură de ciocolată

Pregătire: 25 minute 
Preparare: 30 minute 
Dificultate: mică 
Calorii: 890

Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru tortuleţe:

300 g unt 
300 g zahăr 
175 g amidon 
175 g faină albă „000“
4 ouă 
1 lămâie
300 g brânză de vaci cremoasă 
60 g zahăr pudră 
150 g glazură de ciocolată 
10 g unt
70 ml smântână dulce
sare

Pentru decor:

flori-lampion
ciocolata


      Freacă untul cu zahărul şi coaja rasă de la o lămâie. Adaugă gălbenuşurile pe rând, amestecând după fiecare. Incorporează amidonul şi faina cernute, apoi albuşurile bătute spumă cu un praf de sare.

     1. Unge cu unt forme mici pentru sufleu (foto 1), tape-tează-le cu faină, umple-le cu compoziţia obţinută anterior şi coace-le circa 30 de minute la 180° C. Lasă-le să se răcească, taie-le în două pe orizontală şi umple-le cu brânză de vaci frecată cu zahărul pudră.

     2. Topeşte glazura la bain-marie împreună cu untul şi cu smântână şi glazurează tortuleţele, nivelând cu un cuţit. Lasă-le să se răcească şi decorează cu flori-lampion şi cu bucăţi de ciocolată.

1 comentarii: