Pregătire: 35 minute
Preparare: 30 minute
Dificultate: medie
Calorii: 345
Ingrediente pentru 8 persoane
Pentru budincă:
150 g ciocolată menaj
100 g zahăr
500 ml lapte
5 ouă
30 g făină albă „000“
1 plic zahăr vanilat
Pentru sos:
350 ml lapte
50 ml rom
90 g zahăr
3 gălbenuşuri
10 g făină albă „000"
1 lămâie
Pune într-o erăticioară laptele, ciocolata rasă (ori tăiată cu cuţitul bucăţele), zahărul vanilat şi pune-le pe foc pâriă când lichidul începe să clocotească şi ciocolata s-a topit..
1. Desfa într-o lingură de lapte făina, toarn-o în cratiţa cu lapte şi, cu ajutorul unui tel, amestecă întruna (pe foc) până când compozitia se îngroaşă (foto 2)si apoi las-o,să se răcească.
2. Bate ouăle cu zahărul până când obţii o compoziţie spumoasă, toarn-o pe cea cu ciocolată peste ea (foto 3) şi amestecă uşor (foto 4) , Unge formele cu unt, umple-le cu compoziţia obţinută şi pune-le într-o tavă cu apă până la jumătate. Dă-le la cuptor 25de minute, la 140 C.
3. Pune într-o oală romul, laptele şi coaja ; rasă de la lămâie şi fierbe-le. Freacă gălbenuşurile cu zahărul şi cu faina. Toarnă treptat laptele peste această compoziţie şi Iasă să fiarbă 3-4 minute, la foc mic, până când se îngroaşă. Trece compoziţia prin sită şi ţine-o călduţă.
4. Scoate tava din cuptor şi lasă budincile să se răcorească. Răstoarnă-le pe farfurii, toarnă peşte ele puţin sos cu rom călduţ, lăsându-1 să se scurgă pe o parte,apoi serveste-le.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu