Pregatire: 20 minute
Preparare: 35 minute
Dificultate: mica
Calorii: 242
Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru briose:
100 g faina cu agent de crestere
750 ml lapte
100 g dovleac (pulpa)
30 g fulgi de ciocolata
10 g cacao neagra
60 g unt
15 g zahar brun
2 oua
1 pliculet zahar vanilat
Curata dovleacul de coaja (foto 1), taie-1 felii (foto 2) si coace-115 minute în cuptor, la 200° C. între timp, freaca untul într-un castron, adaugând zaharul brun treptat, pâna când devine ca o crema.
1. Separat, bate ouale cu zaharul vanilat si încorporeaza-le în compozitia de unt. Adauga faina cernuta amestecata cu cacaua si un praf.de sare, alternând cu laptele.
2. Unge cu unt formele, asaza pe fundul lor un strat de compozitie, pune în mijloc fulgi de ciocolata si dovleacul taiat bucatele si copt. Acopera cu un alt strat de compozitie si coace briosele 20 de minute la 190° C.
Stiai ca...
Este aproape sigur ca dovleacul este originar din America Centrala? Aceasta leguma, ce face parte din familia Cucurbitaceelor, este hipocalorica si contine o cantitate mare de betacaroten (provitamina A), potasiu, calciu, fosfor si fibre. Este indicat pentru prevenirea anumitor tumori, ajutând la mentinerea echilibrului hidric al organismului.
Bookmarks
Arhiva
-
▼
2013
(64)
-
▼
iulie
(64)
- Minitarte de ciocolată cu sos de citrice
- Sufleu de ciocolată cu rom
- Trufe rafinate în sos de portocale
- Minisufleuri cu ciocolată
- Trufe de ciocolată şi fructe uscate
- Tortuleţe Paradis cu glazură de ciocolată
- Capricii de ciocolata alba cu fistic si nuci
- Pungute cu vanilie si ciocolata
- Tarte cu ciocolata si migdale
- Tort de ciocolata
- Profiterol cu ciocolata si crema de zmeura
- Briose de ciocolata si dovleac
- Panna cotta cu ciocolata si cafea
- Tort cu capsune si crema
- Tort cu piersici şi ciocolată
- Profiterol
- Tort festiv cu visine
- Prajitura de ciocolata
- Tort cu martipan si ciocolata
- Desert din panettone cu bulgăraşi de nuga, nucă de...
- Clătite de cafea cu alune şi ciocolată
- Budincă de ciocolată cu pere
- Spumă de ricotta cu cacao
- Napolitane de scorţişoară cu spumă de ciocolată ş...
- Budincă de ciocolată albă cu sos de cafea
- Semifreddo cu ciocolată şi nuga
- Budincă de ciocolată cu sos de rom
- Tort cu ciocolata, vanilie si portocale
- Tort cu ciocolata si capsuni
- Tort cu portocale si piscoturi
- Semifreddo de orez cu sos de ciocolată
- Cupe cu spumă de castane, îngheţată de caramel şi ...
- Timbale de orez cu procomigdale
- Pere cu sos zabaion
- Spumă de ciocolată cu căpşuni
- Sufleu în casetă de ciocolată şi pere
- Cupe de Chantilly şi fursecuri cu ciocolată
- Prăjitură glazurată din panettone
- Crema de orez integral cu mere si ciocolata
- Tort cu ciocolată, vin roşu şi scorţişoară
- Millefeuille de panettone cu sos de ciocolată şi C...
- Tort glazurat cu ciocolată
- Ciocolata in bucatatrie
- Tipuri de ciocolata; Ciocolata in alimentatie
- Tort cu alune si cappuccino
- Tarta cu migdale şi ciocolată
- Chec de ciocolată cu ricotta
- Tarta de cacao cu aromă de migdale
- Delicii cu pere şi ciocolată
- Tarta cu pricomigdale şi dovleac
- „Salam" glazurat din cozonac şi seminţe de pin
- Tortuleţ de ciocolată şi banane, cu aromă de scor...
- Prăjitură de ciocolată cu migdale
- Tort negru cu cacao şi cafea
- Tort imperial cu ciocolată
- Tort de ciocolată cu portocale
- Tortul mileniului
- Tartă cu alune
- Prăjitură de ciocolată cu ricotta şi stafide
- Tortuleţe cu cremă de mascarpone
- Tort de ciocolată cu cremă de smântână
- Prăjitură cu lapte, migdale şi ciocolată
- Tort Sacher clasic
- NAŞTEREA CIOCOLATEI, ÎNTRE ISTORIE ŞI LEGENDĂ
-
▼
iulie
(64)
Profilul meu
Featured Posts
joi, 11 iulie 2013
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu