joi, 4 iulie 2013

Spumă de ricotta cu cacao

Preparare: 15 minute 
Dificultate: mică 
Calorii: 350

Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru spumă:

350 g ricotta 
400 ml smântână dulce 
50 g zahăr pudră 

30 g cacao neagră 
1 păhărel cu rom

Pentru decor:

cacao
friscă

     Zdrobeşte ricotta într-un vas şi freac-o cu lingura până când devine cremoasă.

     1. Bate smântână cu mixerul, amestec-o cu ricotta (foto 1), adaugă zahărul pudră, cacaua neagră cernută direct în vas (foto 2) şi romul. Amestecă bine până când obţii o cremă spumoasă (foto 3).

     2. Pune spuma în cupe şi lasă-le să se odihnească cel puţin 1 oră în frigider, după care o serveşti.

     3. înainte de a servi, decorează cu cacao presărată pe toată suprafaţa, moţuri de frişca şi zmeură.




            Ştiai că...

     Ricotta (sau urda) n-ar trebui să lipsească din niciun regim alimentar (unde ar putea înlocui alte brânzeturi, ca de pildă foarte apreciata mozzarella), deoarece combină gustul plăcut cu un conţinut caloric scăzut?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu