Dificultate: mică
Calorii: 350
Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru spumă:
350 g ricotta
400 ml smântână dulce
50 g zahăr pudră
30 g cacao neagră
1 păhărel cu rom
Pentru decor:
cacao
friscă
Zdrobeşte ricotta într-un vas şi freac-o cu lingura până când devine cremoasă.
1. Bate smântână cu mixerul, amestec-o cu ricotta (foto 1), adaugă zahărul pudră, cacaua neagră cernută direct în vas (foto 2) şi romul. Amestecă bine până când obţii o cremă spumoasă (foto 3).
2. Pune spuma în cupe şi lasă-le să se odihnească cel puţin 1 oră în frigider, după care o serveşti.
3. înainte de a servi, decorează cu cacao presărată pe toată suprafaţa, moţuri de frişca şi zmeură.
Ştiai că...
Ricotta (sau urda) n-ar trebui să lipsească din niciun regim alimentar (unde ar putea înlocui alte brânzeturi, ca de pildă foarte apreciata mozzarella), deoarece combină gustul plăcut cu un conţinut caloric scăzut?
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu