joi, 11 iulie 2013

Trufe de ciocolată şi fructe uscate

Pregătire: 10 minute 
Preparare: 5 minute 
Dificultate: mică 
Calorii: 270

Ingrediente pentru 20-25 trufe 
Pentru trufe:

100 g ciocolată menaj 
100 ml smântână dulce 
100 g fructe uscate 
30 g zahăr pudră

Pentru decor: 

cacao neagră 
fructe uscate 
ciocolată albă rasă




      Pune smântână (foto 1) şi ciocolata tăiată bucăţi într-o crăticioară şi încălzeşte-le la foc mic, amestecând cu lingura până când obţii o cremă netedă, apoi las-o să se răcească.

      1. încorporează fructele uscate tăiate mărunt (foto 2), apoi adaugă zahărul pudră şi amestecă bine. Acoperă vasul şi pune-1 30 de minute în frigider.

     2. Ia cu lingura din compoziţie şi modelează biluţe. Lucrează foarte repede, ca să nu se topească.

     3. Tăvăleşte trufele prin cacao, prin fructe uscate tocate foarte mărunt sau ciocolată albă rasă şi ţine-le în frigider până când le serveşti.

Trufe de ciocolată şi fructe uscate

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu