Pregatire: 40 minute
Preparare: 30 minute
Dificultate: medie
Calorii: 530
Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru pungute:
8 foi subtiri de placinta
4 galbenusuri
500 ml lapte
125 g zahar
1 plic zahar vanilat
60 g faina alba „000“
50 g ciocolata menaj
Pentru prajit:
ulei de floarea-soarelui
Pentru decor:
2 piersici din compot
înghetata de vanilie
Bate galbenusurile spuma împreuna cu zaharul si zaharul vanilat; încorporeaza faina si amesteca bine.
1. Fierbe laptele si toarna-1 în fir subtire peste compozitia cu galbenusuri, amestecând permanent. Pune crema pe foc si tine-o pâna când se îngroasa, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloase.
2. Împarte crema în doua, iar într-o parte pune ciocolata rasa. Amesteca pâna se topeste. Da-le la frigider si lasa-le pâna când se întaresc bine.
3. Taie foile de placinta patrate (foto 1), ia câte 1 lingura de crema, pune-o în mijlocul fiecarui patrat si strânge foaia ca pe o punguta. Foloseste un singur fel de crema pentru fiecare punguta, în asa fel încât sa obtii pungute umplute numai cu crema de ciocolata sau numai cu crema de vanilie.
4. Prajeste pungutele în baie de ulei încins si scurge-le pe hârtie absorbanta. Taie piersicile cubulete. Asaza pe farfurii pungutele si pune alaturi câte 2 linguri de piersici si 1-2 cupe de înghetata.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu