joi, 11 iulie 2013

Pungute cu vanilie si ciocolata


Pregatire: 40 minute 
Preparare: 30 minute 
Dificultate: medie 
Calorii: 530

Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru pungute:

8 foi subtiri de placinta 
4 galbenusuri 
500 ml lapte 
125 g zahar
1 plic zahar vanilat 
60 g faina alba „000“
50 g ciocolata menaj

Pentru prajit: 

ulei de floarea-soarelui

Pentru decor:

2 piersici din compot 
înghetata de vanilie


         Bate galbenusurile spuma împreuna cu zaharul si zaharul vanilat; încorporeaza faina si amesteca bine.


     1. Fierbe laptele si toarna-1 în fir subtire peste compozitia cu galbenusuri, amestecând permanent. Pune crema pe foc si tine-o pâna când se îngroasa, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloase.

     2. Împarte crema în doua, iar într-o parte pune ciocolata rasa. Amesteca pâna se topeste. Da-le la frigider si lasa-le pâna când se întaresc bine.

     3. Taie foile de placinta patrate (foto 1), ia câte 1 lingura de crema, pune-o în mijlocul fiecarui patrat si strânge foaia ca pe o punguta. Foloseste un singur fel de crema pentru fiecare punguta, în asa fel încât sa obtii pungute umplute numai cu crema de ciocolata sau numai cu crema de vanilie.

     4. Prajeste pungutele în baie de ulei încins si scurge-le pe hârtie absorbanta. Taie piersicile cubulete. Asaza pe farfurii pungutele si pune alaturi câte 2 linguri de piersici si 1-2 cupe de înghetata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu