joi, 4 iulie 2013

Clătite de cafea cu alune şi ciocolată


Pregătire: 1 h 
Preparare: 25 minute 
Dificultate: mică 
Calorii: 567

Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru clătite:


250 ml lapte
150 g faină alba „000“
30 g cafea solubilă
30 g zahăr
2 ouă
unt

Pentru spumă:

200 ml lapte
130 ml smântână dulce
60 g ciocolată menaj
2 gălbenuşuri
30 g zahăr
20 g faină albă „000“ 
40 g alune de pădure

Pentru sos:

150 g ciocolată albă 
50 g alune de pădure 
4 linguri lapte

     Dizolvă cafeaua în laptele călduţ. Bate ouăle cu zahărul şi încorporează treptat faina până când se formează un aluat gros. Diluează-1 cu lapte, bate cu telul şi strecoară compoziţia prin sită.

     1. Pentru spumă, freacă gălbenuşurile cu zahărul şi faina până la obţinerea unei creme omogene, adaugă laptele şi pune la fiert, împreună cu ciocolata rasă, până când se îngroaşă. Lasă crema să se răcească, apoi încorporează în ea alunele prăjite, curăţate de pieliţă şi tocate mărunt. Bate smântână şi încorporeaz-o uşor în cremă (foto 1). Pune vasul în frigider.

     2. Pentru sos, rupe ciocolata albă bucăţi şi topeşte-o la foc mic, împreună cu laptele, amestecând continuu. Adaugă apoi alunele curăţate de coajă tăiate jumătăţi.

     3. Incinge o tigaie şi unge-o cu puţin unt. Toarnă 1 polonic din aluatul de clătite (foto 2), roteşte-o pentru ca fundul să fie acoperit în întregime (foto 3) şi prăjeşte-o 25 de secunde pe o parte. Apoi, cu o spatulă, ridică clătita şi întoarce-o pe partea cealaltă şi prăjeşte-o încă 10-15 secunde (foto 4). Procedează la fel până la terminarea aluatului.

     4. Aşază clătitele pe o farfurie, umple-le cu 1-2 linguriţe de spumă, pliază-le pe jumătate, apoi încă o dată, obţinând triunghiuri. Toarnă peste ele sosul de ciocolată albă şi alune. Serveşte-le imediat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu