marți, 2 iulie 2013

Prăjitură cu lapte, migdale şi ciocolată

Pregătire: 30 minute 
Preparare: 1 h şi 15 minute 
Dificultate: mică 
Calorii: 908


Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru aluat:

250 g miez de pâine 
700 ml lapte 
150 g migdale 
150 g zahăr 
100 g unt 
3 ouă

Pentru glazură:

300 g ciocolată menaj 
100 ml smântână dulce

Pentru decor: 
frunze de mentă

     Fărâmiţează miezul de pâine şi pune-1 într-un castron împreună cu laptele la înmuiat (foto 1). Topeşte untul si lasă-1 să se răcească la temperatura camerei. Separat, bate cu telul gălbenuşurile cu zahărul până când obţii o compoziţie spumoasă.

     1. Bate albuşurile spumă foarte tare şi toacă migdalele. Amestecă miezul de pâine cu o furculiţă, adaugă migdalele, untul, compoziţia de gălbenuşuri şi amestecă bine ingredientele. Incorporează uşor albuşurile bătute spumă (foto 2).

     2. Unge cu unt o formă de tort, toarnă compoziţia si coace-o circa 1 oră şi 15 minute la 160° C. Scoate prăjitura din cuptor şi las-o să se răcorească, apoi răstoarn-o pe un platou.

     3. Pune smântână şi ciocolata într-o crăticioară şi topeşte-o la bain-marie, amestecând continuu cu o lingură de lemn (foto 3).

     4. Taie prăjitura bucăţi, toarnă peste ele glazură de ciocolată şi serveşte.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu