Preparare: 1 h şi 15 minute
Dificultate: mică
Calorii: 908
Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru aluat:
250 g miez de pâine
700 ml lapte
150 g migdale
150 g zahăr
100 g unt
3 ouă
Pentru glazură:
300 g ciocolată menaj
100 ml smântână dulce
Pentru decor:
frunze de mentă
Fărâmiţează miezul de pâine şi pune-1 într-un castron împreună cu laptele la înmuiat (foto 1). Topeşte untul si lasă-1 să se răcească la temperatura camerei. Separat, bate cu telul gălbenuşurile cu zahărul până când obţii o compoziţie spumoasă.
1. Bate albuşurile spumă foarte tare şi toacă migdalele. Amestecă miezul de pâine cu o furculiţă, adaugă migdalele, untul, compoziţia de gălbenuşuri şi amestecă bine ingredientele. Incorporează uşor albuşurile bătute spumă (foto 2).
2. Unge cu unt o formă de tort, toarnă compoziţia si coace-o circa 1 oră şi 15 minute la 160° C. Scoate prăjitura din cuptor şi las-o să se răcorească, apoi răstoarn-o pe un platou.
3. Pune smântână şi ciocolata într-o crăticioară şi topeşte-o la bain-marie, amestecând continuu cu o lingură de lemn (foto 3).
4. Taie prăjitura bucăţi, toarnă peste ele glazură de ciocolată şi serveşte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu