Pregătire: 45 minute
Preparare: 1 h şi 5 minute
Dificultate: medie
Calorii: 513
Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru budincă:
120 g ciocolată menaj
100 g unt
100 g zahăr
3 ouă
500 ml lapte
30 g faină albă „000“
Pentru decor:
550 g pere
50 g zahăr
40 g unt
30 g ghimbir
Sfărâmă ciocolata într-o crăticioară, toarnă laptele peste ea şi pune-le la fiert până când ciocolata s-a topit.
1. Pune gălbenuşurile cu zahărul într-o cratiţă şi bate-le cu mixerul până când obţii o cremă deschisă la culoare şi spumoasă. Adaugă untul înmuiat la temperatura camerei, faina şi amestecă bine. Toarnă încet laptele fierbinte peste compoziţie şi fierbe-o, pe foc mic, până se îngroaşă, apoi las-o să se răcească. Pune în cuptor (la 160° C) o tavă umplută pe jumătate cu apă.
2. Bate albuşurile spumă foarte tare şi încorporează-le în compoziţia răcită, amestecând de jos în sus. Toarnă compoziţia în forme individuale (sau una mare) unse cu unt şi presărate cu zahăr, aşază-le în tava din cuptor şi lasă-le circa 40 de minute.
3. Topeşte untul într-o tigaie, pune perele curăţate şi tăia-le fâşii (foto 1), presară-le cu zahăr (foto 2) şi dă focul mic. Adaugă ghimbirul curăţat şi tăiat bastonaşe şi caramelizeazal timp de 15 minute.
4. Scoate budincile din cuptor şi lasă-le să se răcorească! Răstoarnă-le pe farfurii şi decorează-le cu perele caramelizatei şi cu bastonaşe de ghimbir proaspăt.
Bookmarks
Arhiva
-
▼
2013
(64)
-
▼
iulie
(64)
- Minitarte de ciocolată cu sos de citrice
- Sufleu de ciocolată cu rom
- Trufe rafinate în sos de portocale
- Minisufleuri cu ciocolată
- Trufe de ciocolată şi fructe uscate
- Tortuleţe Paradis cu glazură de ciocolată
- Capricii de ciocolata alba cu fistic si nuci
- Pungute cu vanilie si ciocolata
- Tarte cu ciocolata si migdale
- Tort de ciocolata
- Profiterol cu ciocolata si crema de zmeura
- Briose de ciocolata si dovleac
- Panna cotta cu ciocolata si cafea
- Tort cu capsune si crema
- Tort cu piersici şi ciocolată
- Profiterol
- Tort festiv cu visine
- Prajitura de ciocolata
- Tort cu martipan si ciocolata
- Desert din panettone cu bulgăraşi de nuga, nucă de...
- Clătite de cafea cu alune şi ciocolată
- Budincă de ciocolată cu pere
- Spumă de ricotta cu cacao
- Napolitane de scorţişoară cu spumă de ciocolată ş...
- Budincă de ciocolată albă cu sos de cafea
- Semifreddo cu ciocolată şi nuga
- Budincă de ciocolată cu sos de rom
- Tort cu ciocolata, vanilie si portocale
- Tort cu ciocolata si capsuni
- Tort cu portocale si piscoturi
- Semifreddo de orez cu sos de ciocolată
- Cupe cu spumă de castane, îngheţată de caramel şi ...
- Timbale de orez cu procomigdale
- Pere cu sos zabaion
- Spumă de ciocolată cu căpşuni
- Sufleu în casetă de ciocolată şi pere
- Cupe de Chantilly şi fursecuri cu ciocolată
- Prăjitură glazurată din panettone
- Crema de orez integral cu mere si ciocolata
- Tort cu ciocolată, vin roşu şi scorţişoară
- Millefeuille de panettone cu sos de ciocolată şi C...
- Tort glazurat cu ciocolată
- Ciocolata in bucatatrie
- Tipuri de ciocolata; Ciocolata in alimentatie
- Tort cu alune si cappuccino
- Tarta cu migdale şi ciocolată
- Chec de ciocolată cu ricotta
- Tarta de cacao cu aromă de migdale
- Delicii cu pere şi ciocolată
- Tarta cu pricomigdale şi dovleac
- „Salam" glazurat din cozonac şi seminţe de pin
- Tortuleţ de ciocolată şi banane, cu aromă de scor...
- Prăjitură de ciocolată cu migdale
- Tort negru cu cacao şi cafea
- Tort imperial cu ciocolată
- Tort de ciocolată cu portocale
- Tortul mileniului
- Tartă cu alune
- Prăjitură de ciocolată cu ricotta şi stafide
- Tortuleţe cu cremă de mascarpone
- Tort de ciocolată cu cremă de smântână
- Prăjitură cu lapte, migdale şi ciocolată
- Tort Sacher clasic
- NAŞTEREA CIOCOLATEI, ÎNTRE ISTORIE ŞI LEGENDĂ
-
▼
iulie
(64)
Profilul meu
Featured Posts
joi, 4 iulie 2013
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu