joi, 4 iulie 2013

Budincă de ciocolată cu pere

Pregătire: 45 minute 
Preparare: 1 h şi 5 minute 
Dificultate: medie 
Calorii: 513

Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru budincă:

120 g ciocolată menaj 
100 g unt 
100 g zahăr 
3 ouă
500 ml lapte
30 g faină albă „000“

Pentru decor:

550 g pere 
50 g zahăr 
40 g unt 
30 g ghimbir

     Sfărâmă ciocolata într-o crăticioară, toarnă laptele peste ea şi pune-le la fiert până când ciocolata s-a topit.

      1. Pune gălbenuşurile cu zahărul într-o cratiţă şi bate-le cu mixerul până când obţii o cremă deschisă la culoare şi spumoasă. Adaugă untul înmuiat la temperatura camerei, faina şi amestecă bine. Toarnă încet laptele fierbinte peste compoziţie şi fierbe-o, pe foc mic, până se îngroaşă, apoi las-o să se răcească. Pune în cuptor (la 160° C) o tavă umplută pe jumătate cu apă.

     2. Bate albuşurile spumă foarte tare şi încorporează-le în compoziţia răcită, amestecând de jos în sus. Toarnă compoziţia în forme individuale (sau una mare) unse cu unt şi presărate cu zahăr, aşază-le în tava din cuptor şi lasă-le circa 40 de minute.

      3. Topeşte untul într-o tigaie, pune perele curăţate şi tăia-le fâşii (foto 1), presară-le cu zahăr (foto 2) şi dă focul mic. Adaugă ghimbirul curăţat şi tăiat bastonaşe şi caramelizeazal timp de 15 minute.

      4. Scoate budincile din cuptor şi lasă-le să se răcorească! Răstoarnă-le pe farfurii şi decorează-le cu perele caramelizatei şi cu bastonaşe de ghimbir proaspăt.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu