Preparare: 10 minute
Dificultate: mică
Calorii: 878
Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru blat:
250 g panettone (sau cozonac)
Pentru spumă:
300 g mascarpone
75 g zahăr
3 gălbenuşuri
1 plic zahăr vanilat
Pentru bulgăraşii de nuga:
130 g nuga
200 g ricotta
35 g zahăr
Pentru bulgăraşii cu nucă de cocos:
200 g ricotta
40 g fulgi de nucă de cocos
35 g zahăr
30 g fulgi de migdale
20 g cacao neagră
Pentru bulgăraşii de ciocolată:
200 g ricotta
4 linguriţe cacao neagră
70 g alune de pădure
40 g zahăr
Taie felii de 1 cm grosime din panettone, apoi decupează din ele triunghiuri cu latura de 7-8 cm şi aşază-le într-o tavă. Dă-le la cuptor 10 minute, la 180° C, până când se rumenesc uşor.
1. Bate gălbenuşurile cu zahărul până când devin spumoase. Adaugă zahărul vanilat şi crema mascarpone, amestecă bine până când obţii o compoziţie omogenă şi pune-o în frigider 1 oră.
2. Pune într-un castron din inox ricotta, zahărul, nuga tocată mărunt (foto 1) si omogenizează-le bine. Formează bulete de mărimea unei nuci şi pune-le în frigider să se întărească. Intr-un alt castron, pune ricotta, zahărul şi cacao neagră cernută. Amestecă bine şi formează biluţe de mărimea unei nuci (foto 2), tăvăleşte-le prin alunele prăjite şi sfărâmate (foto 3) şi pune-le în frigider.
3. Pune ricotta, zahărul şi fulgii de nucă de cocos într-un alt castron, amestecă şi formează biluţe de mărimea unei nuci. Tavăleşte-le prin fulgii de migdale şi pre
sară-le cu puţină cacao cernută. Pune-le în frigider să se întărească.
4. Pune crema de mascarpone pe jumătate din triunghiurile de panettone cu ajutorul unui poş (foto 4). Acoperă-le cu celelalte triunghiuri. Aşază o buletă de nucă de cocos şi una de ciocolată deasupra. Pune-o pe cea cu nuga alături, pe farfurie. Serveşte imediat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu