marți, 2 iulie 2013

Tort cu ciocolată, vin roşu şi scorţişoară

Pregătire: 30 minute 
Preparare: 45 minute 
Dificultate: mică 
Calorii: 685

Ingrediente pentru 4 persoane

Pentru tort:

250 g faină albă „000“
4 ouă
50 g granule de ciocolată 
180 g unt
180 ml sirop de arţar 
1 plic zahăr vanilat 
1 plic praf de copt 
1 linguriţă scorţişoară 
1 lingură cacao neagră 
1 pahar vin roşu 
sare

Pentru decor: 

zahăr pudră



Pune intr-un castron untul înmuiat la temperatura camerei, siropul de arţar, scorţişoara, cacaua neagră şi un praf de sare, apoi amestecă bine toate ingredientele. Bate separat ouăle (foto 1) şi încorporează-le treptat în compoziţie.

1. Adaugă faina, zahărul vanilat, praful de copt, granulele de ciocolată şi, la sfârşit, vinul roşu. Amestecă uşor şi toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt (foto 2) şi tapetată cu faină.

2. Coace 45 de minute Ia 180° C şi serveşte tortul după ce s-a răcit, pudrat cu zahăr.

Sugestie

Pentru persoanele cu intoleranţă la gluten, se poate înlocui faina albă de grâu cu 200 g amidon de porumb sau de cartofi şi 50 g faină de orez. Cei care preferă o variantă mai uşoară, vor folosi în loc de unt 150 g de iaurt cremos integral şi lapte cât să obţină o compoziţie moale şi omogenă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu