Preparare: 45 minute
Dificultate: mică
Calorii: 685
Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru tort:
250 g faină albă „000“
4 ouă
50 g granule de ciocolată
180 g unt
180 ml sirop de arţar
1 plic zahăr vanilat
1 plic praf de copt
1 linguriţă scorţişoară
1 lingură cacao neagră
1 pahar vin roşu
sare
Pentru decor:
zahăr pudră
Pune intr-un castron untul înmuiat la temperatura camerei, siropul de arţar, scorţişoara, cacaua neagră şi un praf de sare, apoi amestecă bine toate ingredientele. Bate separat ouăle (foto 1) şi încorporează-le treptat în compoziţie.
1. Adaugă faina, zahărul vanilat, praful de copt, granulele de ciocolată şi, la sfârşit, vinul roşu. Amestecă uşor şi toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt (foto 2) şi tapetată cu faină.
2. Coace 45 de minute Ia 180° C şi serveşte tortul după ce s-a răcit, pudrat cu zahăr.
Sugestie
Pentru persoanele cu intoleranţă la gluten, se poate înlocui faina albă de grâu cu 200 g amidon de porumb sau de cartofi şi 50 g faină de orez. Cei care preferă o variantă mai uşoară, vor folosi în loc de unt 150 g de iaurt cremos integral şi lapte cât să obţină o compoziţie moale şi omogenă.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu