Preparare: 30 minute
Dificultate: mică
Calorii: 358
Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru prăjitură:
500 g ricotta
100 g ciocolată menaj
200 g zahăr
100 g stafide
3 albusuri
30 g amidon
1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
30 g unt
Pentru decor:
zahăr pudră
Taie ciocolata mărunt cu cuţitul. Bate gălbenuşurile cu zahărul şi cu amidonul. Bate albuşurile spumă tare. Trece ricotta prin sită şi aromeaz-o cu scorţişoară. Amestecă toate ingredientele, având grijă să încorporezi albuşurile uşor, la sfârşit.
1. Adaugă stafidele, pe care le-ai ţinut în prealabil 15 minute în rom sau în alt lichior, după gust (foto 1).
2. Imbracă interiorul unei forme de tort cu hârtie de copt unsă cu unt (foto 2), toarnă compoziţia şi coace-o circa 30 de minute la 170° C. Când se răceşte, cerne zahăr pudră deasupra.
Ştiai că...
Scorţişoara face parte din familia Lauraceae, fiind un arbore tropical veşnic verde, ce poate atinge înălţimea de 10-15 m? Originea plantei se regăseşte în China meridională şi în prezent este cultivată şi în Thailanda şi Indonezia. în comerţ se găseşte sub formă de bastonaşe sau de pudră.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu