Bookmarks
Arhiva
-
▼
2013
(64)
-
▼
iulie
(64)
- Minitarte de ciocolată cu sos de citrice
- Sufleu de ciocolată cu rom
- Trufe rafinate în sos de portocale
- Minisufleuri cu ciocolată
- Trufe de ciocolată şi fructe uscate
- Tortuleţe Paradis cu glazură de ciocolată
- Capricii de ciocolata alba cu fistic si nuci
- Pungute cu vanilie si ciocolata
- Tarte cu ciocolata si migdale
- Tort de ciocolata
- Profiterol cu ciocolata si crema de zmeura
- Briose de ciocolata si dovleac
- Panna cotta cu ciocolata si cafea
- Tort cu capsune si crema
- Tort cu piersici şi ciocolată
- Profiterol
- Tort festiv cu visine
- Prajitura de ciocolata
- Tort cu martipan si ciocolata
- Desert din panettone cu bulgăraşi de nuga, nucă de...
- Clătite de cafea cu alune şi ciocolată
- Budincă de ciocolată cu pere
- Spumă de ricotta cu cacao
- Napolitane de scorţişoară cu spumă de ciocolată ş...
- Budincă de ciocolată albă cu sos de cafea
- Semifreddo cu ciocolată şi nuga
- Budincă de ciocolată cu sos de rom
- Tort cu ciocolata, vanilie si portocale
- Tort cu ciocolata si capsuni
- Tort cu portocale si piscoturi
- Semifreddo de orez cu sos de ciocolată
- Cupe cu spumă de castane, îngheţată de caramel şi ...
- Timbale de orez cu procomigdale
- Pere cu sos zabaion
- Spumă de ciocolată cu căpşuni
- Sufleu în casetă de ciocolată şi pere
- Cupe de Chantilly şi fursecuri cu ciocolată
- Prăjitură glazurată din panettone
- Crema de orez integral cu mere si ciocolata
- Tort cu ciocolată, vin roşu şi scorţişoară
- Millefeuille de panettone cu sos de ciocolată şi C...
- Tort glazurat cu ciocolată
- Ciocolata in bucatatrie
- Tipuri de ciocolata; Ciocolata in alimentatie
- Tort cu alune si cappuccino
- Tarta cu migdale şi ciocolată
- Chec de ciocolată cu ricotta
- Tarta de cacao cu aromă de migdale
- Delicii cu pere şi ciocolată
- Tarta cu pricomigdale şi dovleac
- „Salam" glazurat din cozonac şi seminţe de pin
- Tortuleţ de ciocolată şi banane, cu aromă de scor...
- Prăjitură de ciocolată cu migdale
- Tort negru cu cacao şi cafea
- Tort imperial cu ciocolată
- Tort de ciocolată cu portocale
- Tortul mileniului
- Tartă cu alune
- Prăjitură de ciocolată cu ricotta şi stafide
- Tortuleţe cu cremă de mascarpone
- Tort de ciocolată cu cremă de smântână
- Prăjitură cu lapte, migdale şi ciocolată
- Tort Sacher clasic
- NAŞTEREA CIOCOLATEI, ÎNTRE ISTORIE ŞI LEGENDĂ
-
▼
iulie
(64)
Profilul meu
Featured Posts
miercuri, 3 iulie 2013
Tort cu ciocolata, vanilie si portocale
Published :
06:01
Author :
Chef Freya
Ingrediente pentru 8-10 persoane
Pentru blat:
8 oua
10 linguri zahar
8 linguri de faina
Pentru crema ciocolata:
200ml frisca lichida
100g ciocolata menajera
30ml lichior ciocolata
150ml smantana dulce pentru gatit
1 fiola esenta rom
1 plic gelatina ( dr Oetker )
Pentru crema vanilie :
200ml frisca lichida
100g crema mascarpone
50g ciocolata alba menajera
150ml smantana dulce pentru gatit
100g branza de vaci
2 fiole esenta vanilie
3-4 picaturi colorant alimentar galben
1 plic gelatina dr Oetker
Pentru crema portocale:
2 portocale potrivite
200ml frisca lichida
30ml sirop portocale
75ml lapte
1 plic gelatina dr Oetker
1 fiola esenta portocale
3-4 picaturi colorant alimentar rosu
Pentru sirop :
2 linguri de zahar
300 ml apa
coaja rasa de portocala
cateva picaturi de esenta de portocala
Pentru decor:
250g piscoturi ( aproximativ )
Preparam siropul astfel: caramelizam cele doua linguri de zahar apoi turnam apa si punem la fiert pana ce zaharul se topeste in totalitate. Adaugam coaja rasa de portocala si esenta, luam de pe foc si lasam la racit.
1. Incepem cu pregatirea blatului astfel: batem albusurile spuma si adaugam zaharul treptat pana la incorporare. Amestecam faina si galbenusurile alternativ. Ungem forma cu unt, turnam compozitia si bagam in cuptor la 180C pana cand capata culoare aurie.Scoatem din cuptor si lasam la racit. Taiem blatul in trei.
2. Fixati prima parte de blat in forma de tort, insiropati usor si fixati piscoturile pe margine.
Incepeti pregatirea cremei de ciocolata astfel: bateti frisca lichida pana cand aceasta capata consistenta dorita. Puneti intr-un vas ciocolata impreuna cu smantana si amestecati in bain-marie pana cand acestea formeaza o pasta omogena.Turnati aceasta pasta peste frisca si mixati. Adaugati lichiorul si esenta. Pregatiti gelatina conform indicatiilor de pe plic apoi amestecati cu crema si mixati. Turnati crema peste blat. Puneti la rece pentru 30 minute.
Scoateti de la rece si fixati a doua parte a blatului. Insiropati.
3. Incepeti prepararea cremei de vanilie astfel: bateti frisca pana capata consistenta solida. Intr-un vas pe care-l puneti la bain-marie topiti ciocolata amestecata cu smantana. Dupa ce aceasta s-a topit, turnati peste frisca. Adaugati branza de vaci si crema mascarpone. Amestecati pana devine o pasta omogena. Adaugati esenta si colorantul. Dizolvati gelatina conform indicatiilor de pe plic apoi amestecati cu restul compozitiei pana la incorporare. Turnati peste blat si bagati la frigider pentru 30 minute. Scoateti din frigider, fixati ultima parte a blatului si insiropati.
4. Incepeti pregatirea cremei de portocala astfel: bateti frisca pana capata consistenta solida. Adaugati laptele cate putin pana la incorporare. Stoarceti cele doua portocale si adaugati sucul putin cate putin, impreuta cu siropul si esenta de portocale. Adaugati colorantul. Preparati gelatina conform instructiunilor dupa plic si amestecati pana la omogenizare. Turnati crema peste blat. Puneti la frigider pentru 5-6 ore apoi serviti.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu