miercuri, 3 iulie 2013

Napolitane de scorţişoară cu spumă de ciocolată şi miere

Pregătire: 35 minute 
Preparare: 15 minute 
Dificultate: mică 
Calorii: 721

Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru napolitane:

50 g miere
50 g unt
50 g lapte praf
70 ml zeamă de portocale
50 g faină albă „000“
1 lingură scorţişoară râşnită

Pentru spuma de albuş:

4 albuşuri 
30 g zahăr

Pentru spumă:

300 ml smântână dulce 
150 g cacao amară 
100 g zahăr 
100 g miere
35 g unt 
1/2 păstaie de vanilie

Pentru sos:

300 g miere 
3 lămâi
ghimbir pulbere

         Topeşte mierea şi untul la foc mic (foto 1). Intr-o cratiţă, dizolvă laptele praf în zeama de portocale (foto 2), adaugă faina (foto 3) şi amestecul de miere cu unt şi scorţişoară.

      1. Intinde compoziţia cu o spatulă unsă cu unt (foto 4) şi dă la cuptorul încins 170° C pentru 5 minute. Taie napolitana caldă încă cu 2 forme rotunde de diametre diferite, ca să obţii discuri de mărimi descrescătoare.

     2. Topeşte zahărul la foc mic, apoi pune-1 peste unt. Bate 70 ml de smântână, pune-o într-o cratiţă cu păstaia de vanilie şi mierea şi adu-le la fierbere. Apoi, lasă compoziţia să se răcească. La sfârşit, adaugă cacaua cernută în restul de smântână, amestecă şi dă spuma de ciocolată la frigider pentru o oră.

     3. Bate albuşurile spumă şi încorporează 30 g zahăr, puţin câte puţin. Cu un poş fa câteva mingiuţe din bezeaua obţinută. Pune-le într-o cratiţă cu apă în clocot şi lasă-le să fiarbă 2 minute, întorcându-le pe toate părţile. Scoate-le şi pune-le pe hârtie absorbantă.

    4. Amestecă mierea, sucul de lămâie si pulberea de ghimbir într-o cratiţă şi pune-le pe foc pentru 2 minute. Alternează discurile de napolitană cu spuma de ciocolată, făcând astfel mici piramide. Deasupra ultimului disc pune un bulgăre de bezea. Toarnă deasupra sos de miere şi serveşte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu