marți, 2 iulie 2013

Cupe de Chantilly şi fursecuri cu ciocolată

Pregătire: 25 minute 
Preparare: 15 minute 
Dificultate: medie 
Calorii: 519

Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru cremă:

4 gălbenuşuri 
125 g zahăr 
50 g faină „000“
500 ml lapte
50 ml smântână dulce
1 plic zahăr vanilat

Pentru decor:

15-20 fursecuri tip „limbi-de-pisîcă“
150 g ciocolată menaj 
seminţe de pin

Bate cu telul, într-un castron, gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi adaugă faina şi amestecă. între timp, fierbe laptele.

1. Când laptele începe să clocotească, toarnă-1 peste compoziţie, amestecând continuu. Pune vasul pe foc mic 5 minute, până când compoziţia se îngroaşă. Toarnă crema într-un castron şi las-o să se răcească.

2. Bate smântână şi pune frişca obţinută în frigider. Topeşte ciocolata într-un castronel de sticlă aşezat la bain-marie şi glazurează cu ea fursecurile (foto 1), păstrând puţină pentru decor.

3. Când crema s-a răcit, încorporează frişca cu o lingură de lemn (foto 2) şi umple cu ea 4 cupe. Decorează cu ciocolata topită oprită, seminţe de pin prăjite şi fursecuri (foto 3).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu