joi, 11 iulie 2013

Panna cotta cu ciocolata si cafea

Pregatire: 20 minute 
Preparare: 10 minute 
Dificultate: mica 
Calorii: 277


Ingrediente pentru 8 persoane
Pentru panna cotta:


200 ml lapte
200 ml smântâna dulce
30 g zahar
200 g ciocolata menaj
1 cescuta cu espresso îndulcit
2 folii de gelatina




      Toarna într-o cratita laptele, smântâna si zaharul (foto 1) si pune-le la fiert. Adauga espresso îndulcit (foto 2) si gelatina înmuiata în apa rece si stoarsa. Amesteca bine si lasa sa se racoreasca putin.

     1. Intre timp, toaca marunt ciocolata cu cutitul si încor-poreaz-o în laptele caldut, amestecând cu telul. Umple cu aceasta compozitie 8 forme metalice îmbracate pe interior cu folie alimentara.

     2. Pune desertul în frigider si lasa-1 cel putin 3 ore. Serveste panna cotta decorata dupa preferinta (fructe, frisca).

      Sugestie

Pentru obtinerea unei panna cotta mai consistente si mai cremoase, este suficient sa înlocuiesti laptele cu aceeasi cantitate de smântâna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu