Pregătire: 1 h
Preparare: 15 minute
Dificultate: mare
Calorii: 406
Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru blat:
1 blat rotund din pandişpan
Pentru spumă:
200 ml smântână dulce
50 ml lapte
1 plic ceai de bergamotă (sau de citrice)
25 ml apă
2 gălbenuşuri
20 g zahăr
30 g miere de salcâm
60 g ciocolată menaj
Pentru sirop:
25 ml apă
25 g zahăr
1 linguriţă rom
150 g ciocolată menaj
50 ml smântână dulce
coacăze roşii
zmeură
frunze de mentă
Prepară ceaiul de bergamotă cu 25 ml de apă, lăsând pliculeţul înăuntru până când se răceşte complet. Toarnă ceaiul în-tr-o crăticioară, adaugă 100 ml de smântână şi laptele şi pune-le la fiert până când încep să dea în clocot.
1. Intre timp, bate cu telul gălbenuşurile, cu zahărul si mierea, încorporează compoziţia de lapte şi smântână şi pune-le la fiert, la foc mediu. Adaugă ciocolata topită (foto 1), amestecând continuu până la obţinerea unei creme destul de groase (foto 2). Ia vasul de pe foc şi lasă crema să se răcească.
2. Bate uşor smântână rămasă, adaug-o în crema de ciocolată, amestecând cu grijă. Pune spuma obţinută în frigider.
3. Imbracă pe interior marginile unei foil me detaşabile pentru tort cu hârtie de copt. Taie blatul la mărimea formei şi aşază-1 pe fundul acesteia. însiropează-l cu sirop de, rom, pe care l-ai obţinut prin fierberea m 25 ml de apă cu zahărul şi cu romul. Toarnă! în formă jumătate din cantitatea de spumă' (foto 3), niveleaz-o cu o spatulă şi pune tortul 30 de minute în congelator.
4. Desfa, marginea formei, ridic-o uşor, îndepărtează cu grijă hârtia de copt şi aşază tortul pe un grătar. Topeşte ciocolata, amestec-o cu smântână şi. întinde glazura pe tort (foto 4). Decorează cu fructe de zmeură, coacăze şi frunzuliţe de mentă.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu