marți, 2 iulie 2013

Chec de ciocolată cu ricotta


Pregătire: 30 minute 
Preparare: 1 h 
Dificultate: mică 
Calorii: 508 


Ingrediente pentru 6-8 persoane 

Pentru chec: 

250 g făină albă ,,000“ 
100 g ricotta 
100 g ciocolată menaj 
200 g zahăr 
100 g alune 
50 g unt 
2 ouă 
1 plic zahăr vanilat 
3 linguri drojdie uscată 
2 linguri lapte 
1 lingură pesmet sare 

Pentru decor:

zahăr pudra 



      Intr-un castron mare bate îndelung ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul. Trebuie să obţii o compoziţie spumoasă. Toarnă în fir subtire untul topit la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. 
     1. Încorporează ricotta (foto 1), un praf de sare, zahărul vanilat si făină cernută impreună cu drojdia (foto 2). Dacă rezultă o compoziţie prea densă, toarnă puţin lapte. 
     2. Adaugă alunele tăiate mare. Pune ciocolată şi laptele într-o crăticioara, topeste-o la bain-marie şi incorporeaz-o în compoziţie (foto 3).
     3. Toarnă totul într-o formă de chec (foto 4) unsă cu unt si presărată cu pesmet. Coace 55 de minute la 150° C. Lasă checul să se răcească şi înainte de a-1 servi presară-l cu zahăr pudra. 

     


 











0 comentarii:

Trimiteți un comentariu