Pregătire: 30 minute
Preparare: 1 h
Dificultate: mică
Calorii: 508
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Pentru chec:
250 g făină albă ,,000“
100 g ricotta
100 g ciocolată menaj
200 g zahăr
100 g alune
50 g unt
2 ouă
1 plic zahăr vanilat
3 linguri drojdie uscată
2 linguri lapte
1 lingură pesmet sare
Pentru decor:
zahăr pudra
Preparare: 1 h
Dificultate: mică
Calorii: 508
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Pentru chec:
250 g făină albă ,,000“
100 g ricotta
100 g ciocolată menaj
200 g zahăr
100 g alune
50 g unt
2 ouă
1 plic zahăr vanilat
3 linguri drojdie uscată
2 linguri lapte
1 lingură pesmet sare
Pentru decor:
zahăr pudra
1. Încorporează ricotta (foto 1), un praf de sare, zahărul vanilat si făină cernută impreună cu drojdia (foto 2). Dacă rezultă o compoziţie prea densă, toarnă puţin lapte.
2. Adaugă alunele tăiate mare. Pune ciocolată şi laptele într-o crăticioara, topeste-o la bain-marie şi incorporeaz-o în compoziţie (foto 3).
3. Toarnă totul într-o formă de chec (foto 4) unsă cu unt si presărată cu pesmet. Coace 55 de minute la 150° C. Lasă checul să se răcească şi înainte de a-1 servi presară-l cu zahăr pudra.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu