marți, 2 iulie 2013

Tartă cu alune

Pregătire: 25 minute 
Preparare: 25 minute 
Dificultate: mică 
Calorii: 660

Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru tartă:

300 g alune de pădure 
300 g zahăr 
4 gălbenuşuri 
6 albuşuri 
50 g unt
50 g cacao neagră 
50 g cacao obişnuită 
1 lingură faină albă „000“

Pentru decor:

zahăr pudră

     
       Prăjeşte şi decojeşte alunele, apoi râşneşte-le foarte fin. Bate albuşurile spumă.

     1. Pune peste zahăr untul încălzit la temperatura camerei (foto 1), adaugă gălbenuşurile (foto 2) şi amestecă-le bine cu o lingură de lemn.

     2. Incorporează cele două tipuri de cacao, cernându-le peste crema obţinută. Amestecă bine până se omogenizează, apoi adaugă faina şi amestecă din nou foarte bine. Incorporează uşor albuşurile bătute spumă, amestecând de jos în sus, având grijă să nu se lase.

     3. Unge o formă rotundă cu unt şi tapeteaz-o cu faină, toarnă compoziţia şi coace 20-25 de minute la 170° C. Pentru a verifica dacă s-a copt, înţeapă tarta cu o scobitoare; dacă aceasta iese uscată, înseamnă că este gata. Serveşte tarta rece, pudrată cu zahăr.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu