Preparare: 25 minute
Dificultate: mică
Calorii: 660
Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru tartă:
300 g alune de pădure
300 g zahăr
4 gălbenuşuri
6 albuşuri
50 g unt
50 g cacao neagră
50 g cacao obişnuită
1 lingură faină albă „000“
Pentru decor:
zahăr pudră
1. Pune peste zahăr untul încălzit la temperatura camerei (foto 1), adaugă gălbenuşurile (foto 2) şi amestecă-le bine cu o lingură de lemn.
2. Incorporează cele două tipuri de cacao, cernându-le peste crema obţinută. Amestecă bine până se omogenizează, apoi adaugă faina şi amestecă din nou foarte bine. Incorporează uşor albuşurile bătute spumă, amestecând de jos în sus, având grijă să nu se lase.
3. Unge o formă rotundă cu unt şi tapeteaz-o cu faină, toarnă compoziţia şi coace 20-25 de minute la 170° C. Pentru a verifica dacă s-a copt, înţeapă tarta cu o scobitoare; dacă aceasta iese uscată, înseamnă că este gata. Serveşte tarta rece, pudrată cu zahăr.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu