joi, 4 iulie 2013

Profiterol

Ingrediente
Pentru coji:

100 ml ulei
200 ml apa
200 gr faina
4 oua
sare

Pentru crema de vanilie:

650 ml lapte
3 oua
225 gr zahar
125 gr faina
50 gr margarina
sare
vanilina

Pentru sos de ciocolata:

100gr zahar
100ml lapte
50 gr ciocolata
3 lg cacao
50 gr margarina rama
esenta de rom

Pentru decor:

400 gr inghetata
400 ml frisca

Preparare coji:
Profiterol cu crema de lamaie      Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea iar cand da in clocot se adauga faina in bloc amestecandu-se pana se incorporeaza. Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare.
      Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 13 min la putere mai mare iar restul de minute pana la 20 min la putere mica. Gogoselele trebuie sa fie poroase pe interior.

Preparare Creama: 
      Amestecam ouale cu zaharul faina si 150 ml lapte, separat restul de lapte se fierbe, apoi se amesteca cu  compozitia si se fierbe in continuare pana ce se ingroasa. Se lasa sa se tempereze si se adauga vanilina si margarina care in prealabil a fost alifiata.
      Cu crema obtinuta se umplu gogosile cu ajutorul unui pos cu sprit sau dui spargand usor coaja cu spritul(nu trebuie taiate cu cutitul). Sosul se obtine fierband toate ingredientele de mai sus pana ce se ingroasa putin.
Se foloseste rece aromat cu esenta de rom(sau nu).

Asamblarea: 
      Se fac pe farfurie cu posul 3 aveline de frisca pe care se aseaza 3 gogosele umplute, apoi usor deasupra se adauga 3 globuri mici de inghetata( de care doriti).
Peste inghetata se mai pune o gogosica se decoreaza cu frisca si sos de ciocolata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu