Preparare: 45 minute
Dificultate: medie
Calorii: 513
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Pentru aluat:
100 g ciocolată menaj
100 g zahăr
60 g unt
40 g făină albă „000“
40 g zeamil (sau amidon)
20 g cacao neagră
2 gălbenuşuri
3 albuşuri
1/2 plic praf de copt
2 linguri apă rece
Pentru crema:
250 ml smântână dulce
75 g cacao
2 linguriţe zahăr pudra
Pentru decor:
100 g granule de ciocolată
100 g fulgi de ciocolată
Amestecă zeamilul (sau amidonul) cu făină, praful de copt şi cacauă, apoi cerne-le. Separat, freacă untul într-un castron, adaugă 40 g de zahăr şi amestecă în continuare până când compoziţiase albeşte. Încorporează ciocolată topită şi gălbenuşurile, apoi amestecă bine. Bate albuşurile spumă împreună cu 60 g de zahăr şi 2 linguri de apă rece.
1. Amestecă cele două compoziţii şi încorporează albuşurile spumă. Toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt, nivelează cu o spatulă şi coace 40-45 de minute la 170° C. Scoate-o dinformă şi las-o la răcit.
2. Varsă cacauă într-un vas împreună cu zahărul cernut (foto 1) şi smântână (foto 2). Amestecă bine compoziţia (foto 3). Taie blatul în două pe orizontală şi întinde crema pe prima jumătate de blat, apoi pune deasupra cealaltă jumătate.
3. Pentru crema, bate smântână cu zahărul şi cacauă. Acoperă tortul cu crema. Lipeşte pe marginile tortului granule de ciocolată, ajutându-te de un cuţit. Acoperă toată suprafaţa cu fulgi de ciocolată.
4. Pune tortul în frigider cel puţin 2 ore înainte să-l serveşti şi scoate-l cu cel puţin 1 ora înainte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu