joi, 4 iulie 2013

Tort cu piersici şi ciocolată



Pregătire: 50 minute 
Preparare: 50 minute 
Dificultate: medie 
Calorii: 720


Ingrediente pentru 6-8 persoane:
Tort cu piersici şi ciocolată

250 g brânză dulce de vacă
375 ml lapte
15 g gelatină
1 pachet pişcoturi
70 g gem de piersici
3 piersici
1 linguri cacao
2 linguri rom
150 g ciocolată neagră
200 ml frişcă pentru ornat
coacăze roşii pentru ornat


     1. Gelatina se lasă la înmuiat în lapte pentru câteva minute, apoi se pune la foc mic şi se amestecă până se dizolvă. Atenţie, nu trebuie să fiarbă!

     2. Se ia de pe foc, se adaugă brânza de vaci şi se amestecă până se omogenizează. Se aşază un rând de pişcoturi într-o formă de tort detaşabilă şi se toarnă peste ele jumătate din cremă. Restul pişcoturilor se lipesc cu gem două câte două şi se înmoaie în rom. Se pun peste cremă, împreună cu două piersici tăiate feliuţe.

     3. Cealaltă jumătate a amestecului se amestecă cu cacaua şi se toarnă dea­supra. Se lasă peste noapte la frigider, pentru a se întări. Se ornează cu frişcă, bucăţele de ciocolată neagră, felii de piersică şi coacăze roşii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu