Pregătire: 35 minute
Preparare: 25 minute
Dificultate: medie
Calorii: 436
Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru minitarte:
100 g ciocolată menaj
125 g zahăr brun
100 g unt
30 g faină albă „000“
30 g migdale
2 ouă
2 gălbenuşuri 1 lingură miere
1/2 păstaie de vanilie
sare
Pentru sos:
2 portocale
1 grepfrut
2 clementine
1 lime
30 g zahăr
1/2 linguriţă amidon
1/2 păstaie de vanilie
1/2 lingură de apă
Rupe ciocolata bucăţi mici, pune-o într-o crăticioară împreună cu untul şi cu mierea şi topeşte-le, amestecând până când se omogenizează.
1. Pune într-un castron ouăle, gălbenuşurile, zahărul brun, un praf de sare, mijlocul de la păstaia de vanilie şi bate-le cu telul până când obţii o compoziţie cremoâsă. încorporează amestecul de ciocolată.
2. Amestecă faina cernută cu migdalele râşnite şi încorporează-le uşor în compoziţia de ouă. Unge cu unt şi tapetează cu puţină faină formele de tarte, umplele cu compoziţia obţinută şi coace-le 10-12 minute la 200° C.|
3. Curăţă portocalele (foto 1-2), grepfutul şi clementinele. Pune într-un vas zeama şi coaja de la lime, miezul păstăii de vanilie, zahărul şi fierbe-le. Leagă sucul cu amidonul desfăcut în 1/2 lingură de apă. Adaugă feliuţele de portocale, grepfrut şi clementine, amestecă bine şi lasă 2 minute. .
4. Scoate minitartele din cuptor, răştoarnă-le pe un platou, presară-le cu zahăr pudră şi serveşte-le cu sosul de citrice.
Bookmarks
Arhiva
-
▼
2013
(64)
-
▼
iulie
(64)
- Minitarte de ciocolată cu sos de citrice
- Sufleu de ciocolată cu rom
- Trufe rafinate în sos de portocale
- Minisufleuri cu ciocolată
- Trufe de ciocolată şi fructe uscate
- Tortuleţe Paradis cu glazură de ciocolată
- Capricii de ciocolata alba cu fistic si nuci
- Pungute cu vanilie si ciocolata
- Tarte cu ciocolata si migdale
- Tort de ciocolata
- Profiterol cu ciocolata si crema de zmeura
- Briose de ciocolata si dovleac
- Panna cotta cu ciocolata si cafea
- Tort cu capsune si crema
- Tort cu piersici şi ciocolată
- Profiterol
- Tort festiv cu visine
- Prajitura de ciocolata
- Tort cu martipan si ciocolata
- Desert din panettone cu bulgăraşi de nuga, nucă de...
- Clătite de cafea cu alune şi ciocolată
- Budincă de ciocolată cu pere
- Spumă de ricotta cu cacao
- Napolitane de scorţişoară cu spumă de ciocolată ş...
- Budincă de ciocolată albă cu sos de cafea
- Semifreddo cu ciocolată şi nuga
- Budincă de ciocolată cu sos de rom
- Tort cu ciocolata, vanilie si portocale
- Tort cu ciocolata si capsuni
- Tort cu portocale si piscoturi
- Semifreddo de orez cu sos de ciocolată
- Cupe cu spumă de castane, îngheţată de caramel şi ...
- Timbale de orez cu procomigdale
- Pere cu sos zabaion
- Spumă de ciocolată cu căpşuni
- Sufleu în casetă de ciocolată şi pere
- Cupe de Chantilly şi fursecuri cu ciocolată
- Prăjitură glazurată din panettone
- Crema de orez integral cu mere si ciocolata
- Tort cu ciocolată, vin roşu şi scorţişoară
- Millefeuille de panettone cu sos de ciocolată şi C...
- Tort glazurat cu ciocolată
- Ciocolata in bucatatrie
- Tipuri de ciocolata; Ciocolata in alimentatie
- Tort cu alune si cappuccino
- Tarta cu migdale şi ciocolată
- Chec de ciocolată cu ricotta
- Tarta de cacao cu aromă de migdale
- Delicii cu pere şi ciocolată
- Tarta cu pricomigdale şi dovleac
- „Salam" glazurat din cozonac şi seminţe de pin
- Tortuleţ de ciocolată şi banane, cu aromă de scor...
- Prăjitură de ciocolată cu migdale
- Tort negru cu cacao şi cafea
- Tort imperial cu ciocolată
- Tort de ciocolată cu portocale
- Tortul mileniului
- Tartă cu alune
- Prăjitură de ciocolată cu ricotta şi stafide
- Tortuleţe cu cremă de mascarpone
- Tort de ciocolată cu cremă de smântână
- Prăjitură cu lapte, migdale şi ciocolată
- Tort Sacher clasic
- NAŞTEREA CIOCOLATEI, ÎNTRE ISTORIE ŞI LEGENDĂ
-
▼
iulie
(64)
Profilul meu
Featured Posts
joi, 11 iulie 2013
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Minunat de aromata si aspect de nota 10 !:)
RăspundețiȘtergere