joi, 11 iulie 2013

Minitarte de ciocolată cu sos de citrice

Pregătire: 35 minute 
Preparare: 25 minute 
Dificultate: medie 
Calorii: 436

Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru minitarte:

100 g ciocolată menaj 
125 g zahăr brun 
100 g unt
30 g faină albă „000“
30 g migdale 
2 ouă
2 gălbenuşuri 1 lingură miere 
1/2 păstaie de vanilie 
sare

Pentru sos:

2 portocale
1 grepfrut
2 clementine 
1 lime
30 g zahăr 
1/2 linguriţă amidon 
1/2 păstaie de vanilie 
1/2 lingură de apă


       Rupe ciocolata bucăţi mici, pune-o într-o crăticioară împreună cu untul şi cu mierea şi topeşte-le, amestecând până când se omogenizează.

     1. Pune într-un castron ouăle, gălbenuşurile, zahărul brun, un praf de sare, mijlocul de la păstaia de vanilie şi bate-le cu telul până când obţii o compoziţie cremoâsă. încorporează amestecul de ciocolată.

     2. Amestecă faina cernută cu migdalele râşnite şi încorporează-le uşor în compoziţia de ouă. Unge cu unt şi tapetează cu puţină faină formele de tarte, umplele cu compoziţia obţinută şi coace-le 10-12 minute la 200° C.|

     3. Curăţă portocalele (foto 1-2), grepfutul şi clementinele. Pune într-un vas zeama şi coaja de la lime, miezul păstăii de vanilie, zahărul şi fierbe-le. Leagă sucul cu amidonul desfăcut în 1/2 lingură de apă. Adaugă feliuţele de portocale, grepfrut şi clementine, amestecă bine şi lasă 2 minute. .

     4. Scoate minitartele din cuptor, răştoarnă-le pe un platou, presară-le cu zahăr pudră şi serveşte-le cu sosul de citrice.


1 comentarii: