joi, 4 iulie 2013

Prajitura de ciocolata


     

Prajitura de ciocolata (fara coacere)Ingrediente pentru 6-8 persoane:

1 cub de margarina 
500 g de lapte praf
3/4 pahar cu apa
350 g zahar 
5 linguri de cacao
6 pachete de biscuiti (600 g)
200 g de fructe uscate si nuci



     1. Turnati apa in cratita si adaugati margarina Rama, cacao si zahar. Amestecati totul la foc mic pana cand toate ingredientele din amestec sunt bine omogenizate.

     2.  Maruntiti cu mainile cele patru pachete de biscuiti si apoi continuati sa pisati totul cu un pistil. Daca aveti un mixer multifunctional puteti sa va folositi de acesta pentru pisarea biscuitilor.

     3. Puneti amestecul de cacao intr-un vas. Apoi adaugati laptele praf in timp ce amestecati incet cu un mixer. Peste acest amestec adaugati biscuitii maruntiti in timp ce amestecati cu o lingura. Compozitia rezultata trebuie sa fie foarte densa.

 4. Verificati nucile si fructele uscate sa nu contina coji sau alte impuritati. Apoi le adaugati in compozitie in timp ce amestecati incontinuu. Adaugati hartia de copt intr-o tava de 30 de cm.


     5.  Turnati jumatate de compozitie in tava si apoi presarati bucati de biscuiti peste aceasta.  Adaugati apoi celalata jumatate de compozitie si acoperi iar cu biscuiti. Presati cu o mana uda sau cu un pistil compozitia inainte sa puneti tava in frigider pentru cateva ore.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu