Pregătire: 40 minute
Preparare: 15 minute
Dificultate: mică
Calorii: 365
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Pentru sufleuri:
200 g ciocolată menaj
60 g cacao neagră
200 g zahăr
120 unt
4 ouă
Pentru decor:
30 g zahăr pudră
Taie ciocolata bucăţele (foto 1). Pune într-o crăticioară ciocolata, untul tăiat bucăţi şi cacaua.
1. Pune crăticioară la bain-marie. Amestecă cu o lingură până când obţii o compoziţie omogenă.
2. Separă albuşurile de gălbenuşuri. Bate albuşurile spumă cu telul sau cu mixerul. Când sunt încă moi, adaugă zahărul şi bate energic, până devin o spumă tare.
3. Pune gălbenuşurile pe rând în compoziţia de ciocolată (foto 2) şi amestecă rapid după fiecare. Toarnă compoziţia de ciocolată într-un castron şi încorporează treptat şi uşor albuşurile bătute (foto 3).
4. Unge cu unt formele şi umple-le trei sferturi. Coace sufleurile 15 minute la 180° C. Scoate-le din cuptor, presa
ră-le cu zahăr pudră şi serveşte-le imediat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu