joi, 11 iulie 2013

Minisufleuri cu ciocolată



Pregătire: 40 minute 
Preparare: 15 minute 
Dificultate: mică 
Calorii: 365

Ingrediente pentru 6-8 persoane
Pentru sufleuri:

200 g ciocolată menaj 
60 g cacao neagră 
200 g zahăr 
120 unt 
4 ouă

Pentru decor:

30 g zahăr pudră


      Taie ciocolata bucăţele (foto 1). Pune într-o crăticioară ciocolata, untul tăiat bucăţi şi cacaua.

1. Pune crăticioară la bain-marie. Amestecă cu o lingură până când obţii o compoziţie omogenă.

2. Separă albuşurile de gălbenuşuri. Bate albuşurile spumă cu telul sau cu mixerul. Când sunt încă moi, adaugă zahărul şi bate energic, până devin o spumă tare.

3. Pune gălbenuşurile pe rând în compoziţia de ciocolată (foto 2) şi amestecă rapid după fiecare. Toarnă compoziţia de ciocolată într-un castron şi încorporează treptat şi uşor albuşurile bătute (foto 3).

4. Unge cu unt formele şi umple-le trei sferturi. Coace sufleurile 15 minute la 180° C. Scoate-le din cuptor, presa






ră-le cu zahăr pudră şi serveşte-le imediat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu