marți, 2 iulie 2013

Crema de orez integral cu mere si ciocolata


Pregătire: 30 minute 
Preparare: 45 minute 
Dificultate: mică 
Calorii: 320

Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru crema de orez: 

100 g orez integral 
70 g ciocolată menaj 
2 mere Golden 
1 banană 
500 ml lapte 
30 ml smântână dulce 
20 g zahăr brun 
20 g zahăr 
1 linguriţă miere

Curăţă merele de coajă şi de seminţe (cotor) şi taie-le felii (foto 1). Pune-le într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt, presară-le cu zahăr brun (foto 2) şi dă-le la cuptor 20 de minute la 180° C.

1. Râşneşte orezul până la obţinerea unei granulaţii fine şi pune-1 într-o crăticioară cu laptele şi cu zahărul. Pune cră-ticioara pe foc şi fierbe amestecul 20 de minute, adăugând câte puţină apă dacă se îngroaşă prea tare.

2. Pune în blender compoziţia obţinută împreună cujj mierea şi mixează-o, apoi las-o la răcit (compoziţia obţinută trebuie să fie fluidă).

3. Pune ciocolata tocată cu cuţitul sau rasă într-o crăticioară cu smântână şi topeşte-o pe foc, amestecând până la obţinerea unei compoziţii omogene.

4. Taie banana rondele (foto 3) şi merele coapte bucăţele şi pune-le în cupe, alternând ingredientele. Lasă-le 30 de minute să se odihnească în frigider, apoi serveşte-le.

Sfat!

Durata de fierbere ideală pentru orezul integral este de 40 de minute şi, pentru un rezultat bun, este indicat să fie lăsat să se odihnească cel puţin 10 minute înainte de a fi folosit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu