Bookmarks
Arhiva
-
▼
2013
(64)
-
▼
iulie
(64)
- Minitarte de ciocolată cu sos de citrice
- Sufleu de ciocolată cu rom
- Trufe rafinate în sos de portocale
- Minisufleuri cu ciocolată
- Trufe de ciocolată şi fructe uscate
- Tortuleţe Paradis cu glazură de ciocolată
- Capricii de ciocolata alba cu fistic si nuci
- Pungute cu vanilie si ciocolata
- Tarte cu ciocolata si migdale
- Tort de ciocolata
- Profiterol cu ciocolata si crema de zmeura
- Briose de ciocolata si dovleac
- Panna cotta cu ciocolata si cafea
- Tort cu capsune si crema
- Tort cu piersici şi ciocolată
- Profiterol
- Tort festiv cu visine
- Prajitura de ciocolata
- Tort cu martipan si ciocolata
- Desert din panettone cu bulgăraşi de nuga, nucă de...
- Clătite de cafea cu alune şi ciocolată
- Budincă de ciocolată cu pere
- Spumă de ricotta cu cacao
- Napolitane de scorţişoară cu spumă de ciocolată ş...
- Budincă de ciocolată albă cu sos de cafea
- Semifreddo cu ciocolată şi nuga
- Budincă de ciocolată cu sos de rom
- Tort cu ciocolata, vanilie si portocale
- Tort cu ciocolata si capsuni
- Tort cu portocale si piscoturi
- Semifreddo de orez cu sos de ciocolată
- Cupe cu spumă de castane, îngheţată de caramel şi ...
- Timbale de orez cu procomigdale
- Pere cu sos zabaion
- Spumă de ciocolată cu căpşuni
- Sufleu în casetă de ciocolată şi pere
- Cupe de Chantilly şi fursecuri cu ciocolată
- Prăjitură glazurată din panettone
- Crema de orez integral cu mere si ciocolata
- Tort cu ciocolată, vin roşu şi scorţişoară
- Millefeuille de panettone cu sos de ciocolată şi C...
- Tort glazurat cu ciocolată
- Ciocolata in bucatatrie
- Tipuri de ciocolata; Ciocolata in alimentatie
- Tort cu alune si cappuccino
- Tarta cu migdale şi ciocolată
- Chec de ciocolată cu ricotta
- Tarta de cacao cu aromă de migdale
- Delicii cu pere şi ciocolată
- Tarta cu pricomigdale şi dovleac
- „Salam" glazurat din cozonac şi seminţe de pin
- Tortuleţ de ciocolată şi banane, cu aromă de scor...
- Prăjitură de ciocolată cu migdale
- Tort negru cu cacao şi cafea
- Tort imperial cu ciocolată
- Tort de ciocolată cu portocale
- Tortul mileniului
- Tartă cu alune
- Prăjitură de ciocolată cu ricotta şi stafide
- Tortuleţe cu cremă de mascarpone
- Tort de ciocolată cu cremă de smântână
- Prăjitură cu lapte, migdale şi ciocolată
- Tort Sacher clasic
- NAŞTEREA CIOCOLATEI, ÎNTRE ISTORIE ŞI LEGENDĂ
-
▼
iulie
(64)
Profilul meu
Featured Posts
marți, 2 iulie 2013
Tort negru cu cacao şi cafea
Published :
13:00
Author :
Chef Freya
Pregătire: 30 minute
Preparare: 1 h
Dificultate: mică
Calorii: 643
Ingrediente pentru 6 persoane:
Pentru blat:
250 ml lapte
250 g zahăr
200 g făină albă „000“
100 g cacao neagră
2 ouă
1 plic praf de copt
sare
Pentru crema:
200 g unt
200 g zahăr pudra
2 gălbenuşuri
4 ceşcuţe de cafea
Bate ouăle cu un praf de sare. Adaugă zahărul, freacă până obţii o crema, încorporează apoi făină şi cacauă, subtiind aluatul cu lapte. Amestecă bine şi adaugă praful de copt.
1. Unge o formă de tort cu unt şi tapeteaz-o uniform cu puţină făină, înlăturând făină în exces. Toarnă compoziţia şi coace Ia 180° C timp de o ora, fără a deschide uşa cuptorului în acest timp.
2. Frământă cu mâna untul, zahărul pudra şi 2 gălbenuşuri până la obţinerea unei compoziţii omogene (foto 1). Adaugă cele 4 ceşcuţe de cafea (foto 2), amestecând continuu pentru a realiza o crema omogenă.
3. După ce blatul s-a copt, lasă-l să se răcească, taie-l în două, unge partea de jos cu crema şi acoperă cu cealaltă parte. Pune crema rămasă într-un pos şi decorează tortul după inspiraţie. Pune-l ora în frigider, apoi serveşte-l.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu