marți, 2 iulie 2013

Tort negru cu cacao şi cafea




Pregătire: 30 minute
Preparare: 1 h 
Dificultate: mică 
Calorii: 643 

Ingrediente pentru 6 persoane:
Pentru blat: 

250 ml lapte 
250 g zahăr 
200 g făină albă „000“ 
100 g cacao neagră 
2 ouă 
1 plic praf de copt 
sare 


Pentru crema:
200 g unt 
200 g zahăr pudra 
2 gălbenuşuri 
4 ceşcuţe de cafea 
      



            Bate ouăle cu un praf de sare. Adaugă zahărul, freacă până obţii o crema, încorporează apoi făină şi cacauă, subtiind aluatul cu lapte. Amestecă bine şi adaugă praful de copt. 

     1. Unge o formă de tort cu unt şi tapeteaz-o uniform cu puţină făină, înlăturând făină în exces. Toarnă compoziţia şi coace Ia 180° C timp de o ora, fără a deschide uşa cuptorului în acest timp. 

     2. Frământă cu mâna untul, zahărul pudra şi 2 gălbenuşuri până la obţinerea unei compoziţii omogene (foto 1). Adaugă cele 4 ceşcuţe de cafea (foto 2), amestecând continuu pentru a realiza o crema omogenă. 

     3. După ce blatul s-a copt, lasă-l să se răcească, taie-l în două, unge partea de jos cu crema şi acoperă cu cealaltă parte. Pune crema rămasă într-un pos şi decorează tortul după inspiraţie. Pune-l ora în frigider, apoi serveşte-l.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu