joi, 11 iulie 2013

Sufleu de ciocolată cu rom

Pregatire: 20 minute
Preparare: 20 minute
Dificultate: mica
Calorii: 233

Ingrediente pentru 8 persoane
Pentru sufleu:

300 ml lapte 
50 g unt
60 g faină albă „000“ 
100 g zahăr 
70 g ciocolată menaj 
4 ouă 
30 g rom

Pentru forme:

30 g zahăr 
50 g unt


      Pune ciocolata tăiată bucăţi şi untul într-o crăticioară şi topeştele, la foc mic, amestecând continuu. încorporează faina cernută, adaugă laptele călduţ şi fierbe-le 1 minut.

      1. la de pe foc şi lasă compoziţia să se răcească. încorporează gălbenuşurile (foto 1) şi romul (foto 2), amestecând cu o spatulă. Bate albuşurile spumă cu zahărul. încorporează-le în compoziţia de ciocolată, amestecând uşor de jos în sus.

      2. Toarnă compoziţia în forme individuale unse cu unt şi presărate cu zahăr. Coace sufleurile 20 de minute la 180° C. Serveşte-le imediat ce le-ai scos din cuptor. Le poţi servi împreună cu un sos de mentă sau de fructe de pădure (pasate şi fierte la foc mic câteva minute).

          Sugestie ...

     Poţi varia această reţetă, înlocuind ciocolata neagră cu ciocolată albă. Sau poţi prepara atât sufleuri albe, cât şi negre, realizând astfel o alternanţă cromatică plăcută.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu