marți, 2 iulie 2013

Delicii cu pere şi ciocolată




Ingrediente pentru 4 persoane 

Pentru aluat: 

165 g făină albă „000“ 
30 g zahăr 
30 g migdale 
125 g unt 
3-4 linguri apă sare 

Pentru umplutură: 

4-5 pere bine coapte 
90 g unt 
45 g cacao 
1 ou 
200 g zahăr brun 
45 g făină albă „000“ 
1 linguriţă zahăr vanilat 
zahăr pudra 

     Toacă mărunt migdalele (foto 1). Cerne într-o cratiţă făină, adaugă zahărul, migdalele, apă şi un praf de sare. Încorporează untul tăiat bucăţele şi amestecă până când obţii un aluatsfărâmicios. 


     1. Acoperă-l cu folie alimentară şi pune-l în frigider să se odihnească 30 de minute. întinde din el o foaie, îmbracă cu ea interiorul unei forme de tarta şi pune-o în congelator câteva minute.

     2. Curată perele de coajă, taie-le sferturi şi inde-parteaza-le cotorul cu seminţe. Scoate formă din congelator, înţeapă aluatul cu o furculiţa şi presară-1 cu 2 linguri de zahăr brun. Aşazăperele peste aluat şi da-1 la cuptor 15 minute. 

     3. Între timp, topeşte untul într-o crăticioara (foto 2), adaugă cacauă cernută şi amestecă bine. Bate oul cu zahărul brun rămas, adaugă-l în compoziţia de unt şi cacao şi cerne făină deasupra. Amestecă bine şi adaugă zahărul vanilat. 


     4. Toarnă compoziţia peste perele din formă, nivelează cu o spatulă şi da prăjitură la cuptor pentru încă 15 minute. Las-o să se răcească. Presar-o cu zahăr pudra şi serveşte.  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu