Pentru aluat:
165 g făină albă „000“
30 g zahăr
30 g migdale
125 g unt
3-4 linguri apă sare
Pentru umplutură:
4-5 pere bine coapte
90 g unt
45 g cacao
1 ou
200 g zahăr brun
45 g făină albă „000“
1 linguriţă zahăr vanilat
zahăr pudra
Toacă mărunt migdalele (foto 1). Cerne într-o cratiţă făină, adaugă zahărul, migdalele, apă şi un praf de sare. Încorporează untul tăiat bucăţele şi amestecă până când obţii un aluatsfărâmicios.
2. Curată perele de coajă, taie-le sferturi şi inde-parteaza-le cotorul cu seminţe. Scoate formă din congelator, înţeapă aluatul cu o furculiţa şi presară-1 cu 2 linguri de zahăr brun. Aşazăperele peste aluat şi da-1 la cuptor 15 minute.
3. Între timp, topeşte untul într-o crăticioara (foto 2), adaugă cacauă cernută şi amestecă bine. Bate oul cu zahărul brun rămas, adaugă-l în compoziţia de unt şi cacao şi cerne făină deasupra. Amestecă bine şi adaugă zahărul vanilat.
4. Toarnă compoziţia peste perele din formă, nivelează cu o spatulă şi da prăjitură la cuptor pentru încă 15 minute. Las-o să se răcească. Presar-o cu zahăr pudra şi serveşte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu