Preparare: 1 h
Dificultate: medie
Calorii: 478
Ingrediente pentru 10 persoane
Pentru blat:
200 g faină albă „000“
180 g zahăr
150 g unt
100 g amidon
3 ouă
Topeşte untul la bain-marie (foto 1), apoi amestecă-1 bine cu zahărul. Adaugă ouăle şi zeama celor 2 portocale. Amestecă faina cu amidonul şi încorporează-le puţin câte puţin în compoziţia cu unt.
1. Adaugă praful de copt şi pune amestecul obţinut într-o formă de tort cu gaură în mijloc unsă cu unt şi tapetată cu faină. Pune compoziţia în cuptorul încins la 180° C pentru 45 de minute.
2. Intr-un vas, bate oul cu zahărul şi faina până când obţii un amestec omogen. Apoi adaugă coaja rasă şi zeama strecurată de la o portocală (foto 2), toarnă laptele, smântână şi amestecă cu telul.
3. Răstoarnă crema obţinută într-o cra-tiţă, pune-o pe aragaz la foc mic şi las-o să fiarbă, amestecând întruna ca să nu se prindă. Ia crema de pe foc şi amestecă în continuare până când se mai răceşte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu