marți, 2 iulie 2013

Tort de ciocolată cu portocale

Pregătire: 1 h 
Preparare: 1 h 
Dificultate: medie 
Calorii: 478

Ingrediente pentru 10 persoane
Pentru blat:


200 g faină albă „000“ 
180 g zahăr 
150 g unt 
100 g amidon 
3 ouă

2 portocale 
1 plic praf de copt

Pentru cremă:

150 ml lapte 
100 g smântână 
50 gzahăr
40 g faină albă „000“
1 ou
1 portocală

Pentru decor:

200 g ciocolată topită 

câteva feliuţe de portocală

     Topeşte untul la bain-marie (foto 1), apoi amestecă-1 bine cu zahărul. Adaugă ouăle şi zeama celor 2 portocale. Amestecă faina cu amidonul şi încorporează-le puţin câte puţin în compoziţia cu unt.

    
      1. Adaugă praful de copt şi pune amestecul obţinut într-o formă de tort cu gaură în mijloc unsă cu unt şi tapetată cu faină. Pune compoziţia în cuptorul încins la 180° C pentru 45 de minute.

    
      2. Intr-un vas, bate oul cu zahărul şi faina până când obţii un amestec omogen. Apoi adaugă coaja rasă şi zeama strecurată de la o portocală (foto 2), toarnă laptele, smântână şi amestecă cu telul.

     
     3. Răstoarnă crema obţinută într-o cra-tiţă, pune-o pe aragaz la foc mic şi las-o să fiarbă, amestecând întruna ca să nu se prindă. Ia crema de pe foc şi amestecă în continuare până când se mai răceşte.


      4. Topeşte ciocolata la bain-marie. După ce blatul s-a răcit, scoate-I din formă şi taie-l în jumătate transversal (foto 3). întinde crema pe blatul de la bază (foto 4) şi acoperă cu cealăltă jumătate. Acoperă tortul cu glazura de ciocolată şi decorează cu feliuţe de portocală. Serveşte-l rece.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu