Pregătire: 1 h
Preparare: 30 minute
Dificultate: medie
Calorii: 728
Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru pandişpan:
90 g faină albă „000“
80 g amidon
160 g zahăr
20 g cacao neagră
6 ouă
150 ml rom
1/2 plic praf de copt
1 plic zahăr vanilat
Pentru cremă:
250 g mascarpone
250 ml smântână dulce
60 g zahăr
2 gălbenuşuri
2 1/2 foi de gelatină
Pentru decor:
ciocolată albă
Pune într-un vas zahărul şi ouăle şi amestecă-le până când obţii o cremă moale. Adaugă faina, amidonul, praful de copt şi zahărul vanilat şi amestecă bine toate ingredientele.
1. împarte compoziţia în două. In prima jumătate, amestecă cacaua (foto 1). Pune cele două compoziţii în tăvi separate şi coace-le 30 de minute la 170° C, apoi lasă-le să se răcească. Taie cele două blaturi transversal (foto 2) şi decupează, cu ajutorul unei forme cu diametrul de 8 cm, 12 discuri din cel cu cacao şi 6 din cel fară cacao (foto 3).
2. înmoaie foile de gelatină într-o cană cu apă. Bate gălbenuşurile cu zahărul, adaugă mascarpone şi amestecă bine. Stoarce gelatina şi dizolv-o în puţină smântână încălzită, apoi las-o la răcit şi toarn-o peste mascarpone. Bate smântână şi încorporeaz-o în crema de mascarpone, amestecând de jos în sus.
3. Stropeşte discurile de pandişpan cu rom şi umple-le cu cremă, intercalând între 2 discuri cu ciocolată unul fără. Serveşte tortuleţele decorate cu fulgi de ciocolată albă.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu