marți, 2 iulie 2013

Tortuleţe cu cremă de mascarpone





Pregătire: 1 h 
Preparare: 30 minute 
Dificultate: medie 
Calorii: 728

Ingrediente pentru 6 persoane 
Pentru pandişpan:

90 g faină albă „000“
80 g amidon 
160 g zahăr 
20 g cacao neagră 
6 ouă
150 ml rom 
1/2 plic praf de copt
1 plic zahăr vanilat

Pentru cremă:

250 g mascarpone 
250 ml smântână dulce 
60 g zahăr
2 gălbenuşuri
2 1/2 foi de gelatină

Pentru decor:

 ciocolată albă


     Pune într-un vas zahărul şi ouăle şi amestecă-le până când obţii o cremă moale. Adaugă faina, amidonul, praful de copt şi zahărul vanilat şi amestecă bine toate ingredientele.

     1. împarte compoziţia în două. In prima jumătate, amestecă cacaua (foto 1). Pune cele două compoziţii în tăvi separate şi coace-le 30 de minute la 170° C, apoi lasă-le să se răcească. Taie cele două blaturi transversal (foto 2) şi decupează, cu ajutorul unei forme cu diametrul de 8 cm, 12 discuri din cel cu cacao şi 6 din cel fară cacao (foto 3).

     2. înmoaie foile de gelatină într-o cană cu apă. Bate gălbenuşurile cu zahărul, adaugă mascarpone şi amestecă bine. Stoarce gelatina şi dizolv-o în puţină smântână încălzită, apoi las-o la răcit şi toarn-o peste mascarpone. Bate smântână şi încorporeaz-o în crema de mascarpone, amestecând de jos în sus.

     3. Stropeşte discurile de pandişpan cu rom şi umple-le cu cremă, intercalând între 2 discuri cu ciocolată unul fără. Serveşte tortuleţele decorate cu fulgi de ciocolată albă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu