Pregătire: 25 minute |
Dificultate: medie
Calorii: 810
Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru tortuleţ:
100 g ciocolată menaj
125 g zahăr brun
100 g unt
30 g făină albă „000“
30 g migdale
2 gălbenuşuri
2 ouă sare
Pentru banane:
10 banane mici
1 păhărel cu rom
100 g zahăr brun
25 g unt
1/2 linguriţă scorţişoară
1 lime
Pentru decor:
zahăr pudra
Curată bananele. Topeşte untul într-o tigaie, pune bananele şi căleşte-le. Toarnă peste ele zeamă de lime şi scoate-le pe o farfurie.
1. Caramelizează zahărul în aceeaşi tigaie şi toarnă romul. Adaugă scorţişoară şi amestecă bine cu ţelul până când se topeşte zahărul. Pune bananele din nou în tigaie şi ţine-le 2 minute încaramel, întorcându-le pe toate părţile (foto 1).
2. Topeşte ciocolată cu untul pe baie de aburi şi lasă să se răcorească. Pune într-un castron ouăle, gălbenuşurile, zahărul şi un praf de sare. Bate ingredientele cu ţelul. Toarnă compoziţiade unt şi ciocolată (foto 2) şi amestecă bine.
3. Cerne făină, amestec-o cu migdalele măcinate şi în-corporeaz-o în compoziţia de ciocolată. Unge cu unt formă de tort şi presar-o cu zahăr. Umple formă cu compoziţia de ciocolată şi coace 15 minute la 200° C.
4. Scoate tortuletul din formă şi aşază-l pe un platou. Taie bananele rondele şi aranjează-le deasupra lui în formă de evantai. Toarnă peste el glazură cu scorţişoară, presară-l cu puţinzahăr pudra şi serveşte-l imediat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu