Preparare: 35 minute
Dificultate: mică
Calorii: 478
Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru semifreddo:
100 g orez
400 ml lapte
300 ml smântână dulce
100 g zahăr
3 gălbenuşuri
1 păhărel cu rom
2 păstăi de vanilie
1 lămâie
Pentru sos:
150 g ciocolată menaj
1 păhărel rom
1/2 pahar apă
Pentru decor:
30 g ciocolată menaj
Pune laptele la fiert împreună cu păstăile de vanilie şi coaja rasă de la lămâie. Când clocoteşte, adaugă orezul (foto 1) şi lasă-1 să fiarbă circa 30 de minute, până când absoarbe tot laptele. Lasă-1 să se răcească.
1. între timp, pune gălbenuşurile, zahărul şi romul într-un castron şi bate-le cu telul, la bain-marie, până când obţii o compoziţie spumoasă, apoi las-o să se răcească.
2. Amestecă orezul cu compoziţia de ouă şi cu smântână bătută, toarnă totul într-o formă de aluminiu (sau în forme individuale) şi dă-o la frigider cel puţin 3 ore.
3. Cu puţin timp înainte de a servi desertul, fărâmiţează ciocolata, pune-o într-o crăticioară cu fundul gros şi topeş-te-o la foc mic. Toarn-o într-un castron, adaugă romul (foto 2) şi apa, amestecând continuu până la obţinerea unui sos omogen.
4. Răstoarnă preparatul din formă pe un platou. Toarnă peste el sos de ciocolată şi decorează cu ciocolată rasă ori sfărâmată.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu